0
Evroliga

Euroleague Trofej Trophy Final 4l -Euroleague 2021/22-Opening Press Conference Beograd, 18.05..2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

BODIROGA I GLIKMAN ŽELE DA PROŠIRE TRŽIŠTE EVROLIGE: Tim iz Londona vrlo uskoro u najjačem evropskom takmičenju!

Objavljeno: 24.10.22 u 17:56

Ovo znači samo jedno.

Novi izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman, pričao je o načinima za unapređenje evropske košarke. On i Dejan Bodiroga, nedavno su seli na čelo Evrolige, a Glikman je istakao da veliki broj tržišta trenutno želi da ima licencu za ovu ligu.

Veliki broj tržišta ima želju da se domogne licence Evrolige u ovom trenutku. Situacija je takva da imamo lige koje se nalaze na košarkaški najjačim tržištima, koja su ujedno najslabija poslovno, kao i ozbiljan poslovni potencijal na mestima koja se ne smatraju tradicionalnim košarkaškim tržištima. Postoji veliki prostor za rast, posebno u Francuskoj, Nemačkoj i na širem području Londona – počeo je Glikman.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Potom je istakao i da kada se u Londonu igraju NBA mečevi, karte brzo planu. Pored toga, popularni su i NFL i MLB, pa Glikman ne vidi prepreku i za Evroligu.

– Kada se u Londonu održavaju prijateljske NBA utakmice, dvorana se rasproda za dve sekunde. NFL takođe funkcioniše u Londonu, čak i MLB. Smatramo da bi tamo redovan član Evrolige mogao da bude veoma uspešan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter