0
Fudbal

FOTO: Boca Juniors @BocaJrsOficial/ Twitter

ARGENTINSKO ‘LUDILO’: Boka došla do 35. titule zahvaljujući najvećem rivalu! (VIDEO)

Objavljeno: 24.10.22 u 08:31

Ekstremno uzbudljiv finiš nacionalnog prvenstva!

Fudbal u Argentini nije vid zabave, već život gotovo svakog pojedinca. Uzavrela krv i vruć temperament doprinose nestvarnoj atmosferi na stadionima širom države. Argentina je u nedelju dobila novog šampiona, ekipu Boke Juniors. Slavni klub sa Bombonjere došao je do 35. šampionskog naslova u bogatoj istoriji, na spektakularan, gotovo nestvaran način. Da stvar bude još zanimljivija, Boki je titulu doneo najveći rival, River Plejt.

U poslednjem, 27. kolu takmičenja, Boka je pred domaćim navijačima remizirala sa Independijenteom. Utakmica u Buenos Ajresu završena je rezultatom 2:2, iako je domaći sastav vodio sve do 81. minuta. Golove za Boku postiglis u Giljermo Fernandez i Sebastijan Vilja Kano. Fudbaleri slavnog kluba su propustili priliku da pobedom obezbede titulu, pa su sve oči bile uprte na stadion ‘Huan Domingo Peron‘, gde su snage odmeravali glavni konkurent za osvajanje trofeja, Rasing i najveći istorijski rival River Plejt.

Rasing je jedino u slučaju poraza gubio titulu, a takav scenario je zaista viđen! Domaćin je pogotkom Rohasa poveo u 56. minutu. Migel Borha je Riveru doneo izjednačenje u 80. minutu meča, ali i taj rezultat je bio dovoljan za slavlje domaćih pristalica.

U 90. minutu meča Džonatan Galvan propušta priliku da stavi tačku na ovosezonski šampionat, jer ne uspeva da realizuje kazneni udarac.

U petom minutu sudijske nadoknade Migel Borha pogađa za preokret Rivera i donosi titulu najvećem rivalu!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter