0
Odbojka

Zenska odbojkaska reprezentacija Srbije Svetske Sampionke Zlatna medalja docek u Hotelu M, 16 Oktobar, 2022 in Beograd, Srbija. Predsednik OSS Zoran Gajic. (Photo by Dusan Milenkovic / Starsport.rs ©)

SRBIJA IMA NOVOG MINISTRA SPORTA: Zoran Gajić u Vladi!

Objavljeno: 23.10.22 u 14:15

Bivši selektor i predsednik Odbojkaškog saveza.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, objavio je danas da je novi ministar sporta Zoran Gajić.

Rođen je 28. decembra 1958. godine u Pančevu. Magistar je odbojke. Od 1988. do 1993. bio je asistent za taj sport na Fakultetu za fizičku kulturu u Novom Sadu. Od 2000. do 2002. bio je profesor odbojke na Fakultetu za trenere u Beogradu, dok je 2015. godine bio predavač na predmetu Odbojka na Fakultetu za treneru u Novom Sadu.

U ulozi prvog trenera muške seniorske reprezentacije Jugoslavije osvojio je čak devet medalja. Takođe, bio je i selektor Rusije i Irana.

Na klupi reprezentacije Rusije osvojio je tri medalje.

U klupskoj karijeri osvojio je osam titula prvaka u pet država (Jugoslavija, Azerbejdžan, Rusija, Grčka i Turska). Osvajao je i Kup takmičenja u Jugoslaviji, Grčkoj i Turskoj.

2020. godine reizabran je za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije jednoglasnom odlukom 44 od 50 delegata na redovnoj izbornoj Skupštini OSS.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter