0
Fudbal

FOTO: Twitter/@FCBarcelona

LEGENDA BARSELONE PROGOVORILA O BORBI SA DEPRESIJOM: „Mogao sam imati sve automobile na svetu i sve što sam želeo, ali mi je bilo teško da se suočim sa životnim problemima!“

Objavljeno: 23.10.22 u 13:53

Na kraju dana – svi smo mi samo obični ljudi.

Nekadašnji fudbaler Barselone i jedna od najvećih legendi tog kluba, Andres Inijesta odlučio je da progovori o svojoj borbi protiv depresije.

Sve se dešavalo samo mesec i po pre Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine gde je Španija podigla trofej, a odlučujući gol u finalu postigao je upravo Inijesta.

U jednom intervjuu Španac se osvrnuo na taj, nimalo lak, period života.

Odlučio sam da govorim o svom mentalnom zdravlju dok sam se borio protiv depresije. Znam da sam javna osoba, ali morao sam da kažem neke stvari onako kakve one jesu. Nikada nisam razmišljao o tome da me ljudi nazivaju ludim ili slabim. – započeo je on.

Zatim dodao.

Kada sam se borio s depresijom, najbolji deo dana mi je bio kada popijem tabletu i odem na spavanje. Jednostavno, u depresiji gubiš radost od života, od svega što postoji. Legnem u krevet, zagrlim svoju ženu, a čini mi se kao da grlim jastuk. Nisam osećao ništa. – otkriva Andres.

FOTO: Twitter/@FCBarcelona

Ne krije da još uvek ide na terapije i da mu prija da sluša stručne ljude.

Još uvek idem na terapije jer moram imati mir sam sa sobom. Volim da slušam profesionalce kako govore o mentalnom zdravlju i depresiji. Na kraju, život vas nauči da depresija i mentalno zdravlje mogu uticati na svakog. Ne radi se tu o materijalnim stvarima, mogao sam imati sve automobile na svetu i sve što sam želeo, ali mi je bilo teško da se suočim sa životnim problemima. Morate trenirati svoj mozak, to je najvažnije. – istakao je Inijesta.

Španski fudbaler trenutno nastupa za japanski Visel Kobe.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter