0
Domaći fudbal

Petar Gigic (R) scores the goal during the Partizan v Javor - Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Partizan (JNA) on October 23, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

JAVOR IZNENADIO PARTIZAN: Goleada u Humskoj i remi – gosti se vratili „iz mrtvih“, videli smo i jedanaesterac! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 23.10.22 u 20:56

Mogli su crno-beli i do veće prednosti.

Fudbaleri Partizana remizirali su sa ekipom Javora u 16. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije rezultatom 3:3. Prvi pogodak na meču, postigao je Nikolić sa oko 20 metara, dok je izjednačenje crno-belima doneo Natho. Pogodak za vođstvo Partizana postigao je Urošević, dok je za 3:1 pogodio Živković. Onda je usledio gol Gigića sa bele tačke u 69. i pogodak Gojkovića u 88. minutu za izjednačenje.

PRVO POLUVREME:

Igrao se 6. minut, kada je Lazar Nikolić iznenadio čitavu odbranu Partizana, udarcem sa oko 20 metara. Golman Popović nije uspeo da spreči ovaj šut, pa su gosti poveli sa 0:1.

Izjednačenje je stiglo već nakon 5 minuta, a strelac je bio Bibras Natho. Nakon sjajne akcije domaćih, Natho je dobio loptu na oko 10 metara od gola Javora, šutnuo je u padu i bio uspešan za 1:1.

Fudbaleri Partizana već u prvom poluvremenu, stigli su do preokreta protiv Javora, kada je u 26. minutu Slobodan Urošević pogodio za 2:1.

Nakon sjajnog driblinga Dijabatea po desnoj strani, a potom i centaršuta koji je stigao do Uroševića, crno-beli donose slavlje svojim navijačima.

Mogao je Partizan do još pogodaka u prvom delu igre. Izdvajaju se pokušaj Rikarda Gomeša u 16. minutu, kada je lopta prošla umalo pored stative.

Pored toga, samo minut nakon pogotka Uroševića za 2:1, natho je prosledio loptu do Rikarda koji je pokušao da zalomi odbranu gostiju, dok je ipak sprečen u nameri da postigne još jedan gol.

Ako crno-beli nastave u ovom ritmu i u nastavku meča, zasigurno je da će postići još po neki gol.

DRUGO POLUVREME:

U 49. i 53. minutu Partizan je imao nove prilike. Druga je bila daleko opasnija, kada je Živković pogodio prečku nakon kornera.

U 58. minutu, Luković je uputio dobar šut sa oko 16 metara, ali je Popović bio na pravom mestu. Tri minuta kasnije, žuti karton je dobio jedan od pomoćnika na klupi Javora.

Živković nije uspeo u 53. minutu, ali je u 64. postigao gol za 3:1. Sve se desilo nakon centaršuta Natha sa desne strane, a Živković je bio najviši u skoku i glavom je pogodio za povećanje prednosti.

Ubrzo je Javor smanjio rezultat na 3:2, a strelac je bio Petar Gigić sa bele tačke u 69. minutu.  Kristijan Belić, srušio je jednog igrača Javora, što je bilo dovoljno za jedanaesterac. Gigić je bio precizan, ali gol nije proslavljao.

Rikardo danas nije imao sreće, a novu šansu propustio je u 73. minutu. Dva minuta kasnije, Belić je izašao, dok ga je zamennio Pavlović.

Partizan se pred kraj meča malo opustio, a Javor je to sjajno iskoristio i došao do izjednačenja. Strelac je bio Gojković u 88. minutu.

Sve se desilo nakon centaršuta Đurića i sjajne lopte koju je poslao u šesnaesterac domaćih. Loptu je glavom zahvatio Luka Gojković, koji je kaznio Partizan za sve propuštene zicere.

VESTI O PARTIZANU:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter