5
Domaći fudbal

Foussein Diabate UEFA Europa Conference League, group D football match between Partizan and Koln 13.10.2022. photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

OCENE PARTIZANOVIH LETOŠNJIH POJAČANJA: Stranci su pun pogodak – Belić kao ‘doktorska disertacija’ skauting službe!

Objavljeno: 22.10.22 u 08:25

Nakon tmurnog starta sezone, Partizan je obasjalo sunce.

Fudbaleri Partizana igraju fenomenalno za sada.. Loše su počeli sezonu, ali dolaskom Gordana Petrića sve se u potpunosti promenilo i sada blistaju. Prelazni rok je odrađen sjajno uz neke sitne greške, koje se mogu zanemariti, imajući u vidu da je ozbiljno pogođeno sa nekolicinom igrača.

Hamidu Traore – 8/10 – Došao je u periodu kada je Partizanu bio prekopotreban igrač na toj poziciji. Imao je malo vremena da se uhoda, bitni mečevi su bili ‘iza ugla’, ali je uspeo da pronađe ritam i pokaže koliko ume. Kako sezona odmiče sve bolji i sigurniji, pravi defanzivni vezni starog kova.

from left Svetozar Markovic Marko Zivkovic Queensy Menig Igor Vujacic Hamidou Traore Fousseni Diabate Ricardo Gomes celebrate
Kolubara v Partizan, Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FC Kolubara (JNA) on September 04, 2022 in Lazarevac, Serbia. (Photo by Starsport.rs ©)

Zlatan Šehović – 3/10 – Došao je sa prefiksom velikog mladog talenta i nekoga ko je u mlađim kategorijama žario i palio. Ipak, Partizanov dres sa sobom donosi određenu težinu, koja se pomešala sa ne baš uvek prirodnom pozicijom, a sve je rezultiralo slabim partijama. Stiče se utisak da su ‘crno-beli’ mogli da pronađu bolje rešenje na toj poziciji, ali je Zlatan još uvek izuzetno mlad i ima prostora i vremena za napredak. Njegova minutaža je velikim delom limitirana i zbog fenomenalnog Uroševića, koji igra na njegovoj poziciji.

FOTO: FK Partizan

Aleksandar Filipović – 6/10 – Neki će reći previsoka ocena za gorostasnog defanzivca.. Ipak, kada neko dođe u Humsku i bez ikakvih problema odgovori svim pozicijama u defanzivnoj liniji, zaslužuje apsolutno poštovanje.

Fuseni Dijabate – 10/10 – Verovatno nešto najbolje što se u ovom prelaznom roku desilo Superligi Srbije. Bivši fudbaler Lestera prosto pleše, igra se fudbala.. Neverovatan je. Ne postoji dovoljno dobra reč kojom bi se moglo opisati šta on čini. Definitivno igrač koji je okrenuo tok sezone Partizanu i doneo toliko potrebnu lucidnost na krilnim pozicijama.

Fudbal-Partizan-Fousseni Diabate-Promocija-Super League Season 2022/2023
Beograd, 07.05.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Patrik Andrade – 6/10 – Kao i većina imao je nešto sporiji start sezone.. Jednostavno trebalo mu je malo da se navikne, ali se od samog starta videlo da on što bi se reklo – zna fudbala. Nekoliko puta tokom sezone prosuo je malo svoje magije, ali čini se da i dalje može bolje.

Andrija Pavlović – 4/10 – Povreda ga je omela da od početka dobije veću priliku i tako pomogne Partizanu. Debitantski pogodak u duelu sa Čukaričkim nagovestio je njegov povratak u srpski fudbal, nakon što je šest godina bio u inostranstvu. Kao i još neki igrači sa ovog spiska, limitirane je minutaže, jer Rikardo Gomeš igra neverovatno na njegovoj poziciji i prava je noćna mora za sve.

Osman Bukari (L) and Kristijan Belic
Partizan v Crvena Zvezda, Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FC Partizan (JNA) on August 31, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Kristijan Belić – 9/10 – ‘Bonus igrač’ iz snova za ‘crno-bele’. Došao je uz pregrš kritika i prozivki, a ubrzo je svima zapušio usta. Protiv Čukaričkog je uradio nešto što ni mnogo ‘veći igrači’ od njega verovatno ne bi imali hrabrosti – Onaj start nad Ovusuom u završnici meča bio njegov ‘diplomski rad’. Zaslužio je mesto u ‘crno-belom’ dresu i apsolutno je najveće iznenađenje kada govorimo o Humskoj ovog prelaznog roka.

Foussein Diabate Igor Vujacic Svetozar Markovic Nemanja Jovic Mladost GAT – Partizan Superliga Srbije, Super, Liga 14.8.2022. Aug. 14. Novi Sad Srbija photo: Miroslav Todorovic/STARSPORT

Svetozar Marković – 8/10 – ‘Stari znanac’, možda smešno zvuči jer Sveta ima svega 22 godine, ali on je već odavno poznat Grobarima i sve što je činio nekada, nastavio je i sada. Golom protiv Kelna u Nemačkoj razgalio je navijače, a od dolaska trenera Petrića, kao da je dobio dodatno samopouzdanje. Igra odlično, samouvereno i odvažno, baš kako jedan defanzivac Partizana i treba da deluje.

0
0

5 Komentara

  1. Golmane,šehovića,andradea,saničanina,Jovića,Terzića poslati u Kambodžu da igraju.pa sa njima smo uvek u minusu.ovaj mali golman-sav se stresem kad vidim korner,prekid ali jbg nema boljeg

    0
    0
    Odgovori
  2. Najbolji je Dijabate, i njega trebamo zadržati po svaku cenu, prvo što je lider ekipe, i što će mu cena rasti, ako ga zadržimo cena će biti preko 10 miliona evra, a sada bi uzeli od dva do tri miliona evra. Svetozar Marković je sve bolji i bolji, pa od njega očekujem da sa Vujačićem bude bedem u odbrani, treba dovesti još jednog halfa, da sa Sničaninom, može menjati ovu dvojicu, Bjelić igra sve bolje, od njega očekujem još mnogo bolju igru, samo da ne davi loptu i da preglednost igre mu bude bolja, treba nam još jedan zadnji vezni visok igrač poput Jevtovića ili Šćekića, Traora je radilica ekipe, očekujem još bolju igru, Andrade je dobar igrač, ali igra na istoj poziciji kao Marko, pa ga Petrić gura na poziciji krila, što je greška velika, treba ih rotirati, njega i Marka, ali trenutno je u prednosti Natko jer igra fenomenalnu sezonu, Mening je slabiji ove sezone, treba nam levo krilo poput Dijabatea, Pavlović je za sada solidan, još nije se pokazao kao vrhunsko pojačanje u FK Partizan, mali Baždar, ne može igrati klasičnog napadača, on je ofanzivni vezni napadač, znači da on treba igrati sa Ričardom ili Pavlovićem. Levog beka dovesti, jer Šehović je loš, nije opravdao poverenje pojačanja, ove godine više se Urošević pridavao napadu, nego odbrani, pa je podbacio na nekoliko utakmica, tako da fali levi bek, desna strana za sada je odlična tu lepo funkcionišu Filipović, Živković, a po potrebi i Lutovac, od krila do beka. Golman Popović na trenutke pokazuje klasu golmana, ali i ne sigurnost. Tako da bi trebali dovesti još jednog mladog perspektivnog golmana. Nadam se da će uskoro da zaigra i Pantić da pokaže napokon svoju klasu. Jović, Terzić, Petković, treba im dati šansu zadnjih 15 minuta, dok ne dostignu nivo igre kojim mogu konkurisati za prvu postavu. Ostale mlade igrače treba ih pustiti na pozajmicu u druge klubove, da se pravilno razviju. Jer u FK Partizan neće moći, pa će sav njihov talenat propasti.

    0
    0
    Odgovori
  3. Citajuci,stekao sam utisak da pisete o Bajernu iz Minhena. Svasta. Cim naidje prva oazbiljnija ekipa napunice ih do vrha kao Fejenord prosle sezone kada su se isto ovako lozili. Svi devetke i desetke a igraju ligu konferencije,ispadaju od Larnake. Svasta

    0
    0
    Odgovori
  4. Diabate 9/10, sjajan ali se oseća da nedostaje malo „konkretnog“ da bi bio savršen. Plašim se da će da ga prodaju pre nego se potpuno opusti. Na momente izgleda kao da je greškom došao kod nas a ne u nekog bundesligaša
    Sveta 8/10, slažem se.
    Belić 7/10, ima štofa ali i taktičkih rupa u fudbalskom znanju koje će se popuniti vremenom i iskustvom. Model u dovođenju domaćih igrača koji treba slediti i dalje.
    Filipović 7/10, old skul ol araund defanzivac. Nema slabosti ali se ne ističe. Tako su recimo krenuli i Vujača i Čaki. A vidi ih sad…
    Traore 6/10, stabilan ali spor. Zna da pogreši u pasu. Može i mora bolje.
    Pavlović 6/10, nije mnogo pokazao ali nagovestio je da može da bude solidan oslonac Rikiju i zamena kad odmara. Nema mnogo izbora za tu poziciju u nacionalnom rosteru
    Andrade 4/10, pas iz prve na njegovom nivou, može da pali u ligi Tadžikistana. Ovde i u Evropi jok. Mnooogo nedostataka, sitan kvalitet. Loše utiče na igru, posebno kada tteba da „organizuje“. Škartirati ga čim pre
    Šehović 3/10, slažem se. Psiha je problem. Šteta.

    0
    0
    Odgovori
  5. Sveta GROBARCINA, Dijabate i Troare su ‘obrnuli igricu’, definitivno su uz Rikarda, Natha, Vujketa najbolji igraci FKP!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter