0
Evropske lige

Aleksandar Mitrovic celebrates after scoring a goal with Filip Kostic (L) and Filip Mladenovic (R) Srbija v Svedska - UEFA Nations League-League B-Group Beograd, 24.09.2022 foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

MITROVIĆU SE SVIĐA ŠTO OD NJEGA OČEKUJU GOLOVE: Kada se igra za Srbiju, vreme i mesto nisu važni!

Objavljeno: 22.10.22 u 14:22

Zaista igra fantastično.

Najbolji strelac u istoriji fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović, pričao je za sajt FIFA o reprezentativnim izazovima koji mu predstoje. Naša selekcija ima velike ambicije na SP u Kataru, a napadač Fulama ističe da nije važno ni mesto ni vreme kada se igra za nacionalni tim.

– Dugo vremena nije bilo reprezentativnih mečeva, ali kada predstavljate svoju državu, vreme i mesto uopšte nije važno. I kada je sezona gotova, reprezentativni mečevi su važni, bez obzira da je li je u pitanju prijateljska, ili takmičarska utakmica – počeo je Mitrović i dodao:

– Mečevi koji dolaze su jako bitni i mi ćemo dati sve od sebe. To je najvažnija prilika koja mi je ukazana u karijeri. Nositi dres i predstavljati državu na velikim turnirima, to nema cenu. Ne samo u fudbalu, tako je koji god sport da je u pitanju. To je uvek veliko zadovoljstvo za svakoga. Kao što rekoh, predstavljati svoje ljude i igrati za svoju državu je najveća moguća privilegija.

Od Mitrovića naravno, svi očekuju da postiže golove, nevezano za to da li nastupao za Fulam ili za Srbiju. Bivši fudbaler Partizana otkriva da mu se to sviđa i da je već navikao na pritisak.

To mi je posao. Kada igram za reprezentaciju, za Fulam ili bilo gde drugde, ljudi očekuju od mene da postignem gol. To je ono što ja radim. Pod velikim ste pritiskom kada ste napadač. Ne možete samo da igrate dobro, morate postići gol. Najveći pritisak dolazi iz toga što to treba da uradim na svakom meču. Tokom svoje karijere, navikao sam se na ovo. Sviđa mi se pritisak i šta mogu da uradim sa njim. Volim da dam gol i da osetim pritisak na svojim ramenima. Znam šta svi očekuju od mene. Najbolji osećaj je kada su svi srećni zbog onoga što si uradio. Volim da dam gol i sviđa mi se što svi očekuju od mene da postignem gol. To znači da sam dobar u tome – zaključio je Mitrović.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter