3
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

ZVEZDA BILA NA -2, ALI NIJE MOGLA DO PREOKRETA: Real slavio u Madridu, crveno-beli i dalje bez trijumfa u Evroligi!

Objavljeno: 21.10.22 u 22:44

Real deluje moćno.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Reala iz Madrida u 4. kolu Evrolige rezultatom 72:56. Izabranici Vladimira Jovanovića, nisu uspeli da zabeleže prvi trijumf u najkvalitetnijem takmičenju u Evropi, a ovo im je 4 poraz od starta sezone. Iako su u trećoj deonici bili blizu povratka u meč, presudilo je nekoliko nerealizovanih akcija, ali i individualni kvalitet Reala.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Musa sa 13 poena, dok se istakao i Dek sa 12 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Na drugoj strani, Bentil je ubacio 17 poena, a Vildoza je brojao do 10.


Startne petorke:

Real Madrid: Abalde, Dek, Korneli, Tavares i Musa

Crvena zvezda: Lazarević, Dobrić, Raduljica, Marković, Bentil


PRVA ČETVRTINA:

Počeli su domaći znatno bolje, otvorili su utakmicu poenima Deka i Muse, dok je na drugoj strani, trojku realizovao Dobrić. Delovalo je da je Raduljica vrlo brzo izgubio snagu, pa ga je Jovanović izmenio, dok je na teren ušao Luka Mitrović.

Prve minute upisao je i Luka Vildoza, a nije se baš najbolje snašao. Nakon izgubljene lopte, upisao je po promašaj za 2, odnosno za 3 poena.

Posle zakucavanja Kornelija za 16:7, Jovanović je bio primoran da zatraži tajmaut na oko 3 i po minuta do kraja prve deonice. Nastavio je Real u istom ritmu, a na drugoj strani, trojku je postigao Holand, koga nismo gledali u duelu protiv Baskonije pre 2 dana. Na kraju prve deonice bilo je 25:10 u korist Reala.

DRUGA ČETVRTINA:

U drugoj deonici, domaći su nastavili u svom ritmu. Jabusele je pogodio trojke, a Holand je uzvratio na drugoj strani. Ipak, crveno-belima će trebati znatno više za povratak u rezultatski priključak.

Crveno-beli najviše muka imaju sa zaista sjajnom centarskom linijom Reala. Nakon bacanja Ognjena Dobrića, na oko 4 minuta do kraja, rezultat je bio 33:20. Ubrzo je na drugoj strani sa niskog posta uzvratio Jabusele.

Prve poene u dresu Crvene zvezde Luka Vildoza je upisao za odlazak srpskog šampiona na -10, a pogodio je trojku. Nakon tajm-auta Madriđana, domaći su nastavili nervozno, izgubili su loptu, a na drugoj strani, Vildoza je upisao novu trojku za 35:28.

Poslednje poene u prvom poluvremenu postigao je Real za 39:30 i odlazak na veliku pauzu.

TREĆA ČETVRTINA:

Treću deonicu, Crvena zvezda je započela sjajno. Vildoza je pokazao kakvo će pojačanje predstavljati novom trojkom ,a priključili su mu se Bentil takođe trojkom, kao i Mitrović sa 4 poena.

Samim tim, crveno-beli su smanjili razliku na samo 42:39, na oko 6 minuta do kraja treće četvrtine. Nakon poena Tavaresa, Bentil je ponovo pogodio za 3, dok je u narednom napadu, Tavares zaradio 2 slobodna bacanja.

Videli smo nekoliko nerealizovanih napada na obe strane, a onda je Jabusele pogodio za 48:42. Posle promašaja Ivanovića za 3, Rodrigez je pogodio uz faul za 51:42. Promašila je Zvezda 3 otvorene trojke, a so na ranu stavio je Džanan Musa, za 54:42. Poslednji poen u trećoj četvrtini postigao je Vildoza, koji je ujedno bio i njegov deseti na meču.

ČETVRTA ČETVRTINA:

Tehnička greška Hezonje, malo je omela Špance, Dobrić je bio precizan sa linije penala, ali je prednost domaćih i dalje bila dvocifrena. Potom je Crvena zvezda uspela da odbrani nekoliko napada, a nakon trojke Bena Bentila, rezultat je bio 57:50, na nešto više od 5 minuta do kraja susreta.

Usledila je nova tehnička greška za Real, ali Vildoza nije iskoristio slobodno bacanje, pa je rezultat ostao nepromenjen. Dek je u narednom napadu povećao prednost Reala na 59:50, a zatim je Martin pogodio u poslednjoj sekundi napada za 59:52.

Promašaj Ljulja, doneo je novu priliku Zvezdi, koju koristi Hasan Martin i svojim osmim poenom, vodi svoj tim na -5.

Ipak, nakon tajm-auta, Real se potpuno probudio i ponovo se odlepio na dvocifrenu razliku, dok za crveno-bele vremena više nije bilo.

0
0

3 Komentara

  1. STRASNO, OPET FENJERASI, K’O U POSLEDNJIH 10g. ..?!!! .!. XXAAXXAA .!.
    PS..predlazem qazdi Fabrike LIMenih ProizVOda da celoj prvoj postavi, ma celom prvom ‘timu’ „POMOGNE“ preko ‘svoyih veza’ da u def. shkoli po UBRZANOM „KURssu’ ‘dobiyu; „DIPLOMU“ za…LIMara…bar neke koristi od njih da ima…jbg..duzni metarrr LImenih..oluka, koliko u evricima, pa gde bi VAm kray bio..pita se DV..?!!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  2. .!. XXAAXXAA .!. LIMeni, tj. meNtalni KONTEYNER „PRIMA“..SVE, braduljica&pETRUSHEV su poon poqodak, ALL’ ZA TOP 18=FENJERASIIII..!!!! VRATITE NASHE NOVCE, MI NISMO OVCE, K’O POONTERI IZRENTIRANI, I TO ZA SVIH 10 GODINA=RETROAKTIVNO..!!!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter