0
Tenis

FOTO: STARSPORT

ŠOK! GREND SLEM ŠAMPIONKA SUSPENDOVANA ZBOG DOPINGA: Legendarna teniserka se odmah oglasila!

Objavljeno: 21.10.22 u 20:50

Rumunka poručuje da će se boriti do kraja!

Čuvena rumunska teniserka, Simona Halep, suspendovana je zbog dopinga. Ovu vest objavila je
Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA). Simona je bila pozitivna na jednom testu tokom US opena. U njenom uzorku potvrđena je nedozvoljena supstanca, roksadustat. Reč je o leku protiv anemije koji povećava endogenu proizvodnju eritropoetina i stimuliše proizvodnju hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca.

Nekadašnja grend slem šampionka i najbolja teniserka na planeti odmah je objavila saopštenje za javnost.

-Danas počinje moj najteži meč u životu: borba za istinu. Obaveštena sam da sam bila pozitivna na supstancu koja se zove roksadustat u ekstremno maloj količini, što je najveći šok u mom životu.

Kroz celu karijeru ideja da varam mi nikada nije pala na pamet jer je totalno protiv vrednosti o kojima sam učila. Našla sam se u situaciji koja nije fer i osećam se potpuno zbunjeno i izdano.

Boriću se do kraja da dokažem da nikada svesno nisam uzimala zabranjene supstance i verujem da će pre ili kasnije, iztina izaći na videlo.

Ne radi se o titulama i novcu, radi se o časti i ljubavnoj priči koju sam razvila prema tenisu u poslednjih 25 godina – poručila je Simona Halep.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter