0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

POLUVREME U MADRIDU: Zvezda loše počela, pa se vratila u život, Vildoza upisao prve minute!

Objavljeno: 21.10.22 u 21:37

Real deluje moćno.

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Realu iz Madrida u 4. kolu Evrolige, gde traže prvi trijumf nakon 3 poraza na startu takmičenja. Ipak, deluje da će do njega teško doći, jer je Real pokazao zašto je jedan od najboljih timova Evrope i nakon prvih 20 minuta vodi sa 39:30.

Startne petorke:

Real Madrid: Abalde, Dek, Korneli, Tavares i Musa

Crvena zvezda: Lazarević, Dobrić, Raduljica, Marković, Bentil

PRVA ČETVRTINA:

Počeli su domaći znatno bolje, otvorili su utakmicu poenima Deka i Muse, dok je na drugoj strani, trojku realizovao Dobrić. Delovalo je da je Raduljica vrlo brzo izgubio snagu, pa ga je Jovanović izmenio, dok je na teren ušao Luka Mitrović.

Prve minute upisao je i Luka Vildoza, a nije se baš najbolje snašao. Nakon izgubljene lopte, upisao je po promašaj za 2, odnosno za 3 poena.

Posle zakucavanja Kornelija za 16:7, Jovanović je bio primoran da zatraži tajmaut na oko 3 i po minuta do kraja prve deonice. Nastavio je Real u istom ritmu, a na drugoj strani, trojku je postigao Holand, koga nismo gledali u duelu protiv Baskonije pre 2 dana. Na kraju prve deonice bilo je 25:10 u korist Reala.

DRUGA ČETVRTINA:

U drugoj deonici, domaći su nastavili u svom ritmu. Jabusele je pogodio trojke, a Holand je uzvratio na drugoj strani. Ipak, crveno-belima će trebati znatno više za povratak u rezultatski priključak.

Crveno-beli najviše muka imaju sa zaista sjajnom centarskom linijom Reala. Nakon bacanja Ognjena Dobrića, na oko 4 minuta do kraja, rezultat je bio 33:20. Ubrzo je na drugoj strani sa niskog posta uzvratio Jabusele.

Prve poene u dresu Crvene zvezde Luka Vildoza je upisao za odlazak srpskog šampiona na -10, a pogodio je trojku. Nakon tajm-auta Madriđana, domaći su nastavili nervozno, izgubili su loptu, a na drugoj strani, Vildoza je upisao novu trojku za 35:28.

Poslednje poene u prvom poluvremenu postigao je Real za 39:30 i odlazak na veliku pauzu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter