0
Fudbal

MerkurXtip Fantazi: Saveti i najava 13. kola!

Objavljeno: 21.10.22 u 14:07

Sledi novo kolo Premijer lige, a samim tim i Fantazija!

Ne tako efikasno kolo je iza nas. Malo golova, puno ‘’clean sheet-ova’’. Zakazali su napadači, ali ko se opredelio na odbranu, dobro je prošao. Za vikend će sigurno biti uzbudljivije, vraćaju se Siti i Arsenal posle pauze i imaju relativno lakše utakmice. Počinje novo kolo MerkurXtip Fantasy lige, pa idemo redom, krećemo od prve utakmice u ‘’lunch time-u’’ između Notingema i Liverpula.

NOTINGEM-LIVERPUL

‘’Šumari’’ su izvukli bod protiv Brajtona u gostima i ulaze sa nešto većom dozom samopouzdanja u duel sa Liverpulom. Bio je Brajton mnogo bolji protivnik, Henderson i sreća su spasili Forest, teško da imaju neke šanse protiv dosta kvalitetnijeg protivnika.

‘’Redsi’’ posle minimalne pobede nad Vest Hemom, i odbranjenim penalom Alisona idu u Notingem. Salah ponovo ništa, ne uspeva da uđe u željenu formu, ali preporučujemo da se ostavi u timu, kada ako ne protiv najslabije ekipe u ligi? Firmino je možda i najbolja opcija iz Liverpula, sjajna forma, 6 golova i 3 asistencije do sada, s obzirom da su Žota i Luis Diaz povređeni, sigurno počinje.

MANČESTER SITI-BRAJTON

Posle pauze od jednog kola, Siti čeka Brajton kući. Pobeda je više nego realna, gosti ne znaju za trijumf već 4 kola, De Zerbiju ne ide baš najbolje, a sada ga čeka najteža utakmica u sezoni.

Haland naravno kapiten, bilo bi suludo staviti nekog drugog, zar ne? De Brujne ili Foden uz Halanda moraju biti u timu i naravno Kanselo koji je neverovatno ofanzivan kada igraju kući.

ČELSI-MANČESTER JUNAJTED

Sjajna utakmica nas očekuje, takva, gde je apsolutno sve moguće, derbi kola!

Junajted razbio Spurse samo 2-0, a moglo je biti dosta više da nije bilo raspoloženog Ljorisa. Rašford sjajan, tri velike šanse i sva tri puta je Francuski golman izašao kao pobednik, sigurni smo da u narednim utakmicama dolaze njegovi bodovi. Sančo je ponovo loš. Iako je imao asistenciju, tj. povratnu loptu za Freda, ništa više od toga nije učinjeno. Entoni nešto bolji, malo prodorniji, ali mora još konkretnije. Bruno je konačno postigao gol, mnogo se trudi, ali slab učinak.  Po nama najbolje opcije iz Junajteda su Rašford kao prva i Entoni kao druga opcija.

Poter remizirao sa nezgodnim Brentfordom, dobra forma, ali Čelsi je jako nezgodan za Fantazi menadžere, dosta rotacije u timu i nijedan igrač nije siguran starter. Maunt je u odličnoj formi, izvodi prekide i on je prva opcija od ‘’plavaca’’. Mislimo da niko ne može da predvidi rezultat, ali svakako da svi jedva čekamo, Poter se jednom susreo sa Hagom i to u prvom kolu Brajton-Mančester gde je bilo 2-1 na Old Trafordu.

LIDS-FULAM

Ovde se očekuje goleada!

Lids igra ultra ofanzivan fudbal, Bamford se oporavio, Sinistera je sjajan, i mislimo da nam se sprema spektakl. Fulam takođe igra ofanzivno, dovoljno je reći ko igra u napadu, naš Mitrović a iza njega su Pereira, Vilijan i Kebano. Mislimo da će obe ekipe postići bar po gol, stoga odbrane nikako.

SAUTEMPTON-ARSENAL

Krucijalno bitna pobeda za ‘’svece’’ u prošlom kolu. Minimalnim rezultatom savladali Bornmut koji je u sasvim dobroj formi i nikako nije lak protivnik. Izgubio je onu napadačku nit iz prošle sezone Sautempton, ne igra više tako atraktivno i ne stvaraju puno šansi, možda je i igrački kadar problem.

Arsenalu leže ‘’sveci’’ kao protivnici, igrali su u četvrtak sa PSV-om u izmešanom sastavu, pa ulaze odmorni u ovu utakmicu da nastave neverovatan niz. Saka je u najboljoj formi i ako želite da se izdvajate od ostalih i Halanda kao kapitena, probajte sa mladim Englezom. Martineli koji je izjavio da želi da igra svaku utakmicu do kraja sezone je takođe odlična opcija, čak smo pre za njih dvojicu nego Žezusa koji nekako sve radi u timu, ali je najmanje u završnici, svakako da nije greška ukoliko ga imate u timu, sjajan igrač.

TOTENHEM-NJUKASL

Konteova promašena takita protiv Junajteda je bila više nego očigledna. Totalno izolovani Kejn i Son. Prodor preko ving-bekova nikakav, ništa nije funkcionisalo kako treba, Ljoris je bio njihov najbolji igrač ubedljivo, što dovoljno govori o igri ‘’pevaca’’. Sledi još jedna jako teška utakmica, dočekuju Njukasl kući koji je defanzivno odličan. Verujemo da će Spursi odigrati dosta bolje i postići jedan ili dva gola. Jedino su Siti i Arsenal efikasniji timovi od njih. Kejn je naravno prva opcija i možda bismo rekli i jedina, trenutno.

Njukasl zauzima šesto mesto na tabeli i za sada vlasnici mogu biti sasvim zadovoljni kako je Edi Hau skockao ekipu. Nisu potrošili ekstremno puno novca, igraju lep fudbal i uključeni su u borbu za Ligu Šampiona trenutno.

VEST HEM-BORNMUT

Čekićarima ostaje gorak ukus u ustima posle promašenog penala Bovena protiv Liverpula. Sada im dolazi Bornmut i idealna prilika za tri boda. Deluje da će odbrana odigrati dobro i uz Bovena napred bismo preporučili Skamaku koji je prva postava. Odbrana- Fabijanski i Kresvel kao najlogičnije opcije. Bornmut igra tvrd fudbal, ne verujemo da će biti mnogo golova ovde, možda čak i jedan gol odluči pobednika, a mislimo da će taj biti u mreži gostiju.

Prezanimljiv vikend je ispred nas, uživajte i ukoliko još uvek niste, priključite se MerkurXtip Fantasy ligi i takmičite se za vredne nagrade! 😊

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter