0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EFES NA MICIĆEV POGON ‘SRUŠIO’ ALBU: Šampion se ozbiljno namučio u Istanbulu! (VIDEO)

Objavljeno: 21.10.22 u 21:40

Dabl-dabl učinak srpskog asa!

Aktuelni šampion Evrope, Anadolu Efes, savladao je Albu iz Berlina u četvrtom kolu Evrolige. Izabranici Ergina Atamana su uz veliku muku, na krilima fantastičnog reprezentativca Srbije Vasilija Micića, uspeli da nemačkoj ekipi nanesu prvi poraz u novoj sezoni elitnog takmičenja. Turski tim je slavio sa 78:74 (22:23, 19:14, 17:23, 20:14) u ‘Sinan Erdem Domu‘.

Od samog starta meča zavladala je gladijatorska borba na terenu. Egal odnos snaga posmatrala je publika u prvom kvartalu meča, a prvu osetnu prednost stekla je gostujuća ekipa. Nemački sastav je poveo sa 22:30 na početku druge četvrtine, ali Efes se ‘probudio’ i na najdužu pauzu otišao sa +4.

Efes je uspeo da se odlepi na tada maksimalnih 48:39 samo dva minuta po povratku na teren. Popularni Albatrosi nisu želeli da se predaju, već su po ko zna koji put od starta sezone pokazali koliko su opasni. Nemački sastav je režirao nestvarnu seriju 18:2 i napravio poptuni preokret.

Smenjivale su se ekipe u vođstvu sve do finiša meča, kada je kvalitet domaćeg tima došao do izražaja. Bolje se Efes snašao u završnici i došao do trijumfa nakon dva uzastopna poraza.

Vasilije Micić je bio najefikasniji sa učinkom od 20 postignutih poena, dva skoka i čak 11 asistencija. Pratio ga je Vil Klajburn sa 16 poena, 11 uhvaćenih lopti i pet uspešnih dodavanja.

Gostujući sastav predvodili su Tamir Blat i Jovel Zusman sa po 15 ubačenih poena.


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter