0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: YouTube/Printscreen

DRAGIĆ O VILDOZI: Potpisao je ugovor sa Baskonijom na sedam godina!

Objavljeno: 21.10.22 u 16:21

Biće zanimljivi njihovi medjusobni dueli!

Zoran Dragić je jedan od igrača sa ‘najvećim’ CV-ijem u ABA ligi trenutno. Jedan period karijere proveo je u Baskoniji, gde se dobro upoznao sa kvalitetima i znanjem Zvezdinog novopečenog plejmejkera – Luke Vildoze.

‘Igrali smo u Baskoniji skoro dve godine, znam ga odlično. Praktično je dete Baskonije, jer su ga kao klinca potpisali na sedam godina. Bio je vrlo mlad kada je došao, od početka je važio za jako perspektivnog košarkaša. U međuvremenu je dosta napredovao i došao do toga da ima višegodišnje iskustvo u Evroligi, da igra izvanrednu košarku u kontinuitetu. Sećam se da su ga tražili CSKA i drugi veliki timovi’ – rekao je Zoran i potom dodao:

FOTO: FIBA

‘Što se tiče igre, izuzetno je kvalitetan igrač. Dobar u odbrani, čvrst, brz… Ono što mi je definitivno najviše zapalo za oko jeste šut iz driblinga, gde zna brzo da se podigne u fazu šuta, ispali loptu i pogodi za tri poena. Neverovatan je taj njegov ’pull up’. Pravi je skorer, verujem da će Crvenoj zvezdi dosta pomoći u tom segmentu igre. Ima dosta toga u njegovoj igri, zna da napadne koš iz driblinga, ili kao ’spot up’ šuter, a najčešće to radi iz driblinga posle pika. Lopta je često u njegovim rukama.’ – zaključio je košarkaš Cedevita Olimpije za Mozzart sport.

Dragić je tokom svoje karijere nastupao za mnogo klubova, a treba istaći Majami, Finiks, Olimpiju iz Milana, Efes, Himki i brojne druge.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter