0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA BOLJA OD SPORTINGA: Fenomenalan preokret Rendulićevih pulena!

Objavljeno: 20.10.22 u 13:52

Omladinska selekcija Crvene zvezde je savladala ekipu Sportinga iz Lisabona rezultatom 3:2, u okviru međunarodnog turnira koji se održava u Španiji.

Strelci za crveno-bele u izuzetno zanimljivoj utakmici bili su Luka Stojsavljević, Stefan Radujko i Jovan Mijatović.

Međunarodni turnir „Al Abtal“ je prijateljski turnir namenjen juniorskim selekcijama, a svoje prvo izdanje imao je 2021. godine.
Ovaj turnir okuplja najbolje klubove iz Evrope i Azije i za cilj ima jačanje prijateljskih odnosa među timovima.

Ovogodišnje izdanje turnira broji nešto više ekipa nego što je to bio slučaj prethodne godine. Takmičenje uključuje 18 timova, a osim Crvene zvezde, učestvuju i timovi iz Španije, Engleske, Francuske, Portugala, Belgije, Grčke, Češke, Austrije, Hrvatske i Saudijske Arabije. Crveno-beli su smešteni u grupi A, zajedno sa španskom Valensijom, francuskim Monakom, portugalskim Sportingom, kao i ekipama Zeleni Sokolovi i Beli Sokolovi iz Saudijske Arabije.

Juniori Zvezde su u okviru prvog kola grupne faze u zanimljivoj i sadržajnoj utakmici bili bolji od ekipe lisabonskog Sportinga, rezultatom 3:2. Izabranici Zorana Rendulića su pokazali kvalitet i karakter protiv raspoloženog rivala i stigli do bitne pobede. Zvezdini biseri su prvi stigli do prednosti u 15. minutu, nakon što je Kosta Nedeljković započeo akciju, a Ignjat Brajić sjajno uposlio Luku Stojsavljevića koji je pogodio. I pored dobre igre, portugalski tim je golovima Parentea i Tavaresa uspeo da preokrene i na pauzu ode sa prednošću. Ipak, fudbaleri Zvezde su u nastavku pojačali ritam, pa je tako u 71. minutu Stefan Radujko posle sjajnog „lažnjaka“ prevario protivničke defanzivce i doneo izjednačenje svom timu. Nisu se na tome zaustavili izabranici Zorana Rendulića, pa je u 82. minutu njegov tim došao do kompletnog preokreta, a ispostaviće se i pobede. Stefan Miladinović je odlično centrirao iz ugla, a fenomenalni Jovan Mijatović je volej udarcem pogodio mrežu protivnika i doneo pobedu Zvezdi.

Strelci: Parente u 38. i Tavares u 43. minutu za Sporting, a Stojsavljević u 15, Radujko u 71. i Mijatović u 82. minutu za Crvenu zvezdu.

Crvena zvezda: J. Miladinović, Nedeljković, Vidojević, Lečić, Marić, Vukičević, Radonjić, Brajić, Stojsavljević, Mijatović, Ivić.

Igrali su još: Graonja, Đurić, Matić, S. Miladinović, Radujko.

Narednu utakmicu, juniori Zvezde će odigrati 23. novembra, kada će odmeriti snage sa Valensijom. Izuzetno zadovoljan nakon trijumfa je i glavni trener Zvezdine fudbalske akademije – Nikola Jelić.

Ovo je veliko iskustvo za naše igrače. Znači nam dosta u pripremi meča Lige šampiona za mlade protiv AZ Alkmara. Drago mi je zbog momaka, jer većina njih prethodnih godina nije bila standardna, a sada imaju priliku da steknu novo iskustvo. Kada je reč o samom meču, ušli smo u utakmicu sa malo većim respektom prema protivniku i nismo pokazali u prvih 45 minuta ono što znamo. U drugom poluvremenu smo igrali dosta agresivnije i dosta angažovanije, što je rezultiralo preokretom u našu korist. Mnogo nam znači i prisustvo Jovana Mijatovića, koji na ovakvim utakmicama donosi razliku. Dao je fenomenalan pogodak volej udarcem, čime smo potpuno preokrenuli rezultat. Naravno, cela ekipa je odigrala odlično i posebne pohvale zaslužuju šef stručnog štaba Zoran Rendulić i njegovi saradnici, koji su sjajno pripremili ovaj meč – rekao je Jelić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter