0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

POČETAK MEČA IZ SNOVA ZA CRNO-BELE: Partizan ubedljiv na poluvremenu! (FOTO)

Objavljeno: 20.10.22 u 21:14

Crno-beli briljirali u prvih 20 minuta!

U okviru četvrtog kola najkvalitetnijeg takmičenja na Starom kontinentu, košarkaši Partizana dočekali su ekipu Virtusa iz Bolonja. Susret dva tima koja su prethodne godine nastupala u Evrokupu počeo je u terminu od 20 časova i 30 minuta, u beogradskoj Štark Areni.

Nakon 20 minuta igre Partizan je u svim segmentima nadigrao rivala i vodi sa ubedljivih 51:32.

Uvodni momenti utakmice u najvećoj sportskoj dvorani u Srbiji pripali su domaćem sastavu. Na krilima vidno raspoloženih Jama Madara i Džemjsa Nanelija, crno-beli su već u prvoj deonici stekli dvocifrenu prednost. Izraelski reprezentativac je bio gotovo nepogrešiv. Mladi organizator igre
je ‘maltretirao’ goste poenima sa poludistance. Džejms Naneli je kažnjvao i najmanju grešku rivala, a stekao je dvocifreni poenterski učinak za manje od osam minuta igre. Na dvojac koji je bez dileme obeležio prvi kvartal igre, nadovezao se Matijas Lesor sa atraktivnim zakucavanjima. Nonšalantna odbrana gostujućeg tima omogućila je crno-belima da lako stižu do poena, pa je prva deonica završena sa ubedljivih 27:11.

FOTO: STARSPORT

Najveći problem gostujućeg sastava na startu meča bio je ogroman broj izgubljenih lopti. Kada bi Italijani uspeli da sačuvaju posed, uglavnom bi usledio nekontrolisan šut iz teške pozicije. Partizan je to iskusno koristio sve do trećeg minuta druge četvrtine. Italijani su tada ‘proradili’ u ofanzivi i sa dve pogođene trojke prišli na 29:21. Obradović je reagovao tajm-autom, a ekipa je odmah poentirala za dva. Panter je potom ukrao loptu, a zatim pod faulom položio loptu u koš. Uspeli su crno-beli ponovo da se odlepe na 12 razlike, a kapiten nije realizovao dodatno bacanje. Trojka Belinelija smirila ja zahuktalu atmosferu, ali mladi Tristan Vukčević je doneo novih 2+1, tek što je prvi put ušao u igru. Trojkama Anđušić, Nanelija i Madara Partizan se odvojio na maksimalnih +19.

Svi igrači koji su istrčali na teren, osim Zeka Ledeja, upisali su se u listu strelaca. Najefikasniji pojedinac u redovima Partizana bio je Amerikanac, Džejms Naneli, sa učinkom od 15 poena. Jam Madar je dodao 11, dok je Anđušić ubacio sedam poena.

Džordan Miki i Vims su ubacili po pet poena za goste, što ih čini najefikasnijim igračima u italijanskom timu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter