0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN RAZBIO NEMOĆNI VIRTUS: Naneli nosio crno-bele do trijumfa, gosti večeras ni bazen ne bi pogodili! (FOTO)

Objavljeno: 20.10.22 u 22:15

Odlična partija vicešampiona ABA lige!

Posle više od osam godina Partizan je ostvario trijumf u Evroligi! Izabranici Željka Obradovića odigrali su spektakularnu utakmicu u 3. kolu elitnog evropskog takmičenja i deklasirali su Virtus iz Bolonje sa 90:62.

Italijani nisu imali baš nikakav odgovor na šuterski raspoložene domaće igrače. Bez ikakve dileme, Partizan je prvi put u Evroligi ove sezone zaigrao na visokom nivou.

Uvodni momenti utakmice u najvećoj sportskoj dvorani u Srbiji pripali su domaćem sastavu. Na krilima vidno raspoloženih Jama Madara i Džemjsa Nanelija, crno-beli su već u prvoj deonici stekli dvocifrenu prednost. Izraelski reprezentativac je bio gotovo nepogrešiv. Mladi organizator igre je ‘maltretirao’ goste poenima sa poludistance. Džejms Naneli je kažnjvao i najmanju grešku rivala, a stekao je dvocifreni poenterski učinak za manje od osam minuta igre. Na dvojac koji je bez dileme obeležio prvi kvartal igre, nadovezao se Matijas Lesor sa atraktivnim zakucavanjima. Nonšalantna odbrana gostujućeg tima omogućila je crno-belima da lako stižu do poena, pa je prva deonica završena sa ubedljivih 27:11.

FOTO: STARSPORT

Najveći problem gostujućeg sastava na startu meča bio je ogroman broj izgubljenih lopti. Kada bi Italijani uspeli da sačuvaju posed, uglavnom bi usledio nekontrolisan šut iz teške pozicije. Partizan je to iskusno koristio sve do trećeg minuta druge četvrtine. Italijani su tada ‘proradili’ u ofanzivi i sa dve pogođene trojke prišli na 29:21. Obradović je reagovao tajm-autom, a ekipa je odmah poentirala za dva. Panter je potom ukrao loptu, a zatim pod faulom položio loptu u koš. Uspeli su crno-beli ponovo da se odlepe na 12 razlike, a kapiten nije realizovao dodatno bacanje. Trojka Belinelija smirila ja zahuktalu atmosferu, ali mladi Tristan Vukčević je doneo novih 2+1, tek što je prvi put ušao u igru. Trojkama Anđušić, Nanelija i Madara Partizan se odvojio na maksimalnih +19.

Serija grešaka na obe strane i slaba realizacija obeležili su start nakon najduže pauze. Bez obzira na velike probleme u organizaciji napada, ponovo se domaćin bolje snašao u toj trci. Crno-beli su u jednom momentu došli do maksimalnih +21. Rano je Partizan ispunio bonus i omogućio je Virtusu da već na polovini treće četvrtine poene postiže sa linije za slobodna bacanja. Dosta problema Italijanima pravio je u tim momentima Matijas Lesor. Snažni Francuz je neretko sa lakoćom rešavao duele sa čuvarima ispod oba koša. Ništa Virtusu nije polazilo za rukom! Italijani su konstantno bili neprecizni prilikom otvorenih pozicija. Partizan se nije zaletao, pa je sačuvao ubedljivu prednost pred početak odlučujućeg perioda igre i odlepio sa na maksimalnih +23.

FOTO: STARSPORT

Već na startu četvrtog perioda igre pitanje pobednika bilo je rešeno. Partizan je postepeno samo povećavao prednost, a gosti su jedva čekali kraj susreta. Na sedam minuta do kraja meča crno-beli su poveli sa 78:47. Uspeli su gosti tada prvi put da naprave neku ozbiljniju seriju poena, pa su brojali do osam u nizu. Na rutinski način domaćin je slavio sa ubedljviih

Najefikasniji igrač u redovima pobedničkog sastava bio je Džejms Naneli. Iskusni Amerikanac je meč završio sa 20 postignutih poena, četiri skoka i četiri uspešna dodavanja. Danilo Anđušić je ubacio 14, isto koliko i Matijas Lesor. Jan Madar i Kevin Panter bili su dvocifreni, sa 11, odnosno 10 ubačenih poena.

Bako je za Virtus ubacio 11 poena, dok je je Vims dodao 10 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter