2
Evroliga

FOTO: Baskonia

ZVEZDINO POMRAČENJE UMA U DRUGOM POLUVREMENU: Tim sa Malog Kalemegdana upisao i treći poraz – Baskonija nemilosrdna!

Objavljeno: 19.10.22 u 22:12

Zvezdino očajno drugo poluvreme i treći poraz u sezoni.

Crvena zvezda se večeras od 20.45 sastala sa ekipom Baskonije u Španiji. Reč je o duelu trećeg kola Evrolige, a ‘crveno-beli’ su u uvodna dva meča ostvarili dva poraza. Nakon što ih je na gostujućem terenu nadigrao Efes, doživeli su poraz i pred svojim navijačima od Panatinaikosa.

Početak utakmice u Vitoriji bio je veoma zanimljiv. Nekoliko lepih prodora na obe strane i vidno inspirisana unutrašnja linija Crvene zvezde, uz raspoloženog Marinkovića na drugoj strani, obeležili su prvu polovinu prve deonice. Bentil i Mitrović su blistali u prvih 10 minuta utakmice, ali je Baskonija preko bekovske linije održavala priključak i ‘crveno-belima’ disala za vratom. Nakon prve četvrtine, rezultat je bio 23:24.

FOTO: Baskonia

Neverovatan je bio Hauvard, koji je nakon Partizana odlučio da teroriše i Crvenu zvezdu. Potpuno sam vezao je 15 poena, gradio sebi pozicije i nadmudrio odbranu rivala.. Nadmudrio je prejaka reč zapravo, jer kada neko tako šutira, nema previše načina da ga zaustavite. Ipak, ne može ni on sam. Zvezda je u drugoj deonici nastavila sa dosta dobrim rešenjima u napadu, što je rezultiralo rezultatskim suficitom. Zvezda nije uspevala da se više ‘odlepi’, što je Hauvardu bilo dovoljno da tim održi u egalu. Nakon 20 minuta košarke, rezultat na semaforu je bio 42:47.

Start drugog poluvremena pripao je domaćinu. Zvezda je očajno organizovala napade, što je Baskonija kaznila sa dve vezane trojke i tako stigla do prednosti. Probudila se Zvezda nakon lošeg starta četvrtine, pa je utakmica nastavila da bude u apsolutno egalu. Četvrtinu je mnogo bolje završila Baskonija, koja je u poslednjih deset minuta ušla sa prednošću – 59:57.

U trećoj deonici su najavili, a u četvrtoj nastavili svoju sjajnu šutersku rapsodiju van linije za tri poena košarkaši Baskonije. Stigao je domaćin i do osam poena prednosti u ranoj fazi poslednje deonice, što je u tom trenutku bila najveća razlika. Hauvard i Vanja Marinković doneli su sredinom zadnje deonice i prvu dvocifrenu prednost Baskoniji, čime je Zvezdi bila zapečaćena sudbina, jer se iz prikazane igre moglo zaključiti da izabranici trenera Jovanovića nemaju karaktera, a ni kvaliteta da se vrate u ovaj meč.

Baskonija – Crvena zvezda 92:75

BAS: Hauvard 30, Tomson 18, Marinković 10

CZV: Mitrović 17, Dobrić 14, Bentil i Ivanović 11


Пласман обезедио Sofascore

0
0

2 Komentara

  1. Sta je sa komentarima? Kude se dedose ovi znalci iz Zeleznika? Juce na vest o Partizanu desetine komentara, danas tajac.
    Projekat „Evrposka Zvezda“ postoji 20 godina i za taj period ste uradili sta? Ulozeno min. 150M evra, promenjeno 30 trenera, dovodjena velika imena i?
    Partizan je sa Rasicem, Kecmanom, Vranesom, Maricem, mladim Veselim, Robertsom koga ste oterali, Mekejlebom, Perom Bozicem … (svi zajedno max. 2M evra) otisao na F4 i na jednu loptu izgubio od OLY, a vi ste za ovih 20 godina usli u jedan TOP8!
    I onda dodje ova bulumenta i otera Duleta uz zabranu da se u Srbiji bavi kosarkom.

    0
    0
    Odgovori
  2. .!. XXAAXXAA .!. Ovim FENJERASIMA, tj. Coor***VINOM plaqiyatu ne pomazu ni ‘nasi’ Grobari, mada, braduljica je veoma perspektivan i za jedno 10-tak godina ce poput pETRUSEVA POKAZATI SVOJU PRAVU „VREDNOST“…po sadasnji UDAR na budzet kk frankenstajna, ne primeti se ODMAH, ALLL’ ZATO OSTAVLJA „NESAGLEDIVE POSLEDICE“ po Ziri Racun kk MUTANTAAAA. i …sledi GASENJE…u najavi, nema im spasa, a SVE „ZIVOTE SU ISPUCALI“..znaci OVAJ JE POSLEDNJI…BRA’O bRADULJICE&pETRUSEV, vI NASTAVLJATE TAMO GDE JE DV-STAO..SAMO JAKKKO „BRACO“….?!!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter