52
Košarka

photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

NAJVEĆI PROBLEM PARTIZANA: Željko koji ne uči iz poraza i niska upotreba vrhunskog rostera! (VIDEO)

Objavljeno: 19.10.22 u 11:05

Košarkaški klub Partizan već nekoliko godina pravi korake u pravom smeru. Ostoja Mijailović je doneo pravu malu renesansu u nekadašnjeg prvaka Evrope, pa je najviše zahvaljujući njemu, ali i Zoranu Saviću kao i navijačima, obezbeđen budžet adekvatan jednom Evroligašu, sa vrhunskim rosterom i kvalitetnim pojedincima, uz nekoliko mladih igrača, kakve definitivno klub renomea Partizana zaslužuje.

Ipak, kada je prošlo leto odjeknula vest da je Željko Obradović i pored navodno unosnijih finansijskih ponuda ipak izabrao Partizan, navijači velikana iz Beograda bili su transu, ali ipak gotovo 15 meseci kasnije, vidimo da je Žoc za to vreme uradio ništa.

Mladi igrači su uveliko stagnirali, kada god su krenuli da igraju Smailagić i Koprivica i pokazuju znake progresa, Željko bi ih neobjašnjivo stavljao sve manje na teren, pa smo tako došli u situaciju da protiv Luke Mitrovića i Dejana Davidovca, on ne koristi ogromnog Balšu, koji ima sve predispozicije da baš u toj seriji postane potpuno afirmisan centar i napravi ogroman doprinos, dođe do toga da je imao mizernu minutažu.

Potom definitivno ideja u igri ne postoji, nakon toliko vremena. Deluje, još više ove nego prošle sezone, da osim pojedinih izlaženja iz blokova šutera, videli smo sinoć kretnje Anđušića, sve se svodi na individualni kvalitet. Kada je Željko imao raspoložene Pantera ili Ledeja prošle godine, kasnije i Lesora, on je uspevao da slomi svakog rivala, kada su individualci uspešno zatvoreni, plan B nije postojao i Partizan se praktično raspadao i gubio mečeve u većini slučajeva.

To nas dovodi do sledećeg problema, a to je selekcija. Verujemo da pored svega dobrog što je Ostoja doneo Partizanu, ipak nije želeo da se meša u biranje pojačanja, da je to bilo pre svega na Žocu, ali kako je on selektirao ovaj, a i onaj roster prošle sezone, zaista je neobično. Tim bez glavnog organizatora igre, gde dvadesetdvogodišnji Madar treba da bude prvi plej, a pre svega dečko očigledno organizatorski nije napredovao ni delić od kako je došao, i radi sve druge stvari na terenu bolje od organizovanja napada. Potom Egzam, Panter, Avramović (kada se vrati) nisu primarno plejmejkeri, što se opet jako dobro videlo sinoć protiv Milana kada su se crno-beli praktično ugasili u finišu i nisu mogli da pogledaju ka košu, a kamoli izgrade poziciju za dobar šut.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

 

I najveći problem jeste što Željko ne može ili neće da nauči iz svojih grešaka. Partizan je pet mečeva, veoma bitnih, gubio identično, a to je užasnim odbranama u finišu, pogotovu za tri poena, ali i neobjašnjivim padovima, jer očigledno devetostruki prvak Evrope ne može da mirno privede meč kraju i prelomi utakmicu kada mu se to nudi.

U petom meču finalne serije ABA lige, u finišu je Zvezda praktično pogađala samo sa distance, pa su tako Marković, Volters i Kalinić sa devet vezanih poena prakitčno rešili pobednika finalne, serije, i tu je Partizan imao plus sedam u jednom momentu.

Potom poraz od Mege, ponovo jako naivno doživljen, uz primljenu trojku u finišu, koji se kasnije ispostavio kao ključan u borbi za prvo mesto nakon regularnog dela.

Poraz od Budućnosti uz trojku Vlade Micova, nakon neshvatljive reakcije celog tima u tom poslednjem posedu.

Poraz od Baskonije kada se gubi dobijena utakmica dva minuta pre kraja, dozvoljava se šut čoveku koji je ranije pogodio šest trojki, i ide se u produžetak gde crno-beli upadaju u potpuni kontra-ritam.

I za kraj, samouništenje protiv Burse, koje je moralo da upali sve crvene lampice i da se vidi da nešto debelo ne štima u sistemu Željka Obradovića, jer meč sezone onako naivno izgubiti pored takvog rostera i iskustva, neshvatljivo.

Sve u svemu, mnogo je vremena prošlo, pomaci se ne vide. Svi u Partizanu rade vrhunski posao, osim trenera, i verovatno niko ne želi da sumnja u Željka i u to da zna šta radi, ali polako i najveći poštovaoci lika i dela najtrofejnijeg evropskog trenera, polako gube strpljenje.

0
0
52 Komentara
  1. Koliko treba da ne poznaješ košarku da na početku sezone ocenjuješ rad trenera, a posebno Željka Obradovića. Da ne pričam koliko je analiza u tekstu nestručna, toliko da deluje kao da je tekst naručen

    0
    0
    Odgovori
    • ti nemas pojma , slazem se sa napisanim tesktom jedini iskljucivi krivac sto
      se gubi 5 puuta isto na kraju moze biti jedino trener niko vise

      1
      0
      Odgovori
      • Limenka,ne seri. U vasoj istoriji nemate trenere koji su u zbiru igrali vise top 8 EL nego sto ih je Zeljko osovjio. Jbg, kad kurva pricao postenju, limenke o sportu,kosarci, vaterpolou,….

        0
        1
        Odgovori
      • Zeljko ima vise osvojenih EL nego sto svi vasi bivsi treneri (tokom karijere) imaju u zbiru top 8. Javna neogranicena glupost je najveci problem ovog vremena. Previse budala pa su po islili da su bitni.

        0
        0
        Odgovori
      • Samo zlurad covek moze napisati ovakav tekst jer obrazlozenja su debilna . Upravo je Partizan ove godine dobio najvise sa Vukcevicem i samo slepac ne moze da vidi namere kluba . Vao kritikujesto mladi igraci ne dobijaju sansu a onda u nastvku teksta kritikuje Madera da je mlad da bude plej . Posto je toliko mudar neka mi predlozi kog bi on trenera umesto Obradovica doveo u Pertizan. Nema kluba u Evropi koji nebi platio da dovedu Obradovica u klub. Postoji razlika izmedju rada Obradovica i Duleta , Obradovic je takticar i svi koji ga dobro znaju znaju koliko daje za taktiku i koliko mu je btna timska igra tima . To sto on zamislja treba nauciti a posle i primeniti , to se ne moze preko noci . Napredak je ocigedana opet kontradiktornost teksta , sa jedne strane kritikuju Obradovica zbog rezultata i ocekuju pobede a sa druge strane ocekuju da se osloni na mlade igrace koji su neiskusni i kojima treba godine da bi dosli do nivoa evro kosarke . Svaki parvi navijac Partizana se seca da smo prvih godina u Evro ligi bili losi ali smo svi masovno isli na utakmice i sve se vratilo . U Obradovica ni najmanje ne sumljam a jedan zluradi komentator koji uzgred nema pojma o ksarci sad kao daje lekcije Obradovicu

        0
        0
        Odgovori
  2. Baskonija – Partizan, startne petorke, Baskonija ima vise Srpskih igraca nego Partizan. Tristan ima u Realu 10-tak min po utakmici, u Partizanu 0,a doveden je kao jedan od najboljih igraca Evrope. Smajli igra u Golden stejtu takodje 10 – tak min. po utakmici, ovde prosek 5-6 min. Balsa u prvih 5 min. prve utakmice play off a pokida Zvezdu, sledecu je igrao zadnji sekund 4 utakmice kada se islo na skok u napadu. Da li je to tanka klupa ili je mozda trener kriv sto su umesto napredovali momci nazadovali? Svaka cast Zocu za sve sto je uradio, ali nazalost izgleda da ga je vreme pregazilo

    1
    0
    Odgovori
  3. Tri poraza posle 8 godina ne igranja u EL i vec se tera Zeljko. Efes dvostruki prvak EL pa vec ima dva poraza. I? Da nece da oteraju Atamana?
    Sto se tice tog vrhunskog rostera o kojem pise urednik teksta, videlo se na otvaranju EL u Berlinu. Na terenu igraci sa klupe koji su se pogubili i oterali ekipu u debeo minus.
    Dakle, klupa Partizana je pretanka za EL. Za ABA i nije i jeste.
    Da imamo i mi kasu pa da dovedemo jednog Vildozo za 2M evra po sezoni, to bi bila druga prica.
    Ovako, 10. pobeda u EL za mene ce znaciti odlican povratak Partizana u EL. Sve preko toga je ravno cudu, ali cuda su moguca.

    0
    0
    Odgovori
    • Pitaj Tegeltiju jel 2 miliona ili 22 posto vi sve najbolje znate i najbolje izmisljate,a druga stvar pominjes da nemate klupu pa druze to i pise urednik da je obradoglu selektirao tim nisam ja.Znaci on je krivac.I moram da ti odgovorim i za ovo „da imate i vi kasu“,imate,i to veliku kasu pa ajde vrati se dve godine unazad kad ste bili pred gasenjem (to su reci vas i vaseg rukovodstva),pa ako nemate kasu kako dovedoste 2 igraca iz tima koji je te godine igrao f4 evrolige?dovedete tog najtrofejnijeg trenera koji je pokazao prosle godine sta zna i koliko zna kada ne moze da se kupi sam krem evropskih igraca,pa kako dovedoste ove godine Nanelija,Exuma?Pa cekaj secas se prosle godine ko je sve jurio Lesora i pazi majke ti on iz ljubavi oce bas kod vas…Ukljuci malo mozak i logiku a iskljuci vasu maskotu od tegija i sve ce ti biti jasno.Sportski pozdrav

      1
      0
      Odgovori
      • Da nije tog Zeljka Obradovica igali bi cipi-ripi kup i dolazili bi mi koji bodrimo Partizan uvek,bez obzira sta igra.Sramota za takozvane navijace koji ga pljuju a dolaze samo na Evro utakmice..

        0
        0
        Odgovori
      • Steta .Da ovoliko ne veruje nasim igracima .Ubi ih u pojam sa njegovim predavanjima .Dobro i igraju .Igraju u grcu .Brise patos sa igracima .To kod Stranaca ne prolazi .Dule i Triki bi bili prvaci evrope sa ovim timom

        1
        0
        Odgovori
      • Jel misliš da je lazic, lazarević, raduljica, kuzmic, adams, holand, ivanović, topic, marković, pa i martin i bentile, dalibor ilić, skupi igrači. Vise vrede panter i naneli nego svih ovi 12 igraca što sam nabrojao

        1
        0
        Odgovori
      • Iskreno zelim Djordju Sredojevic (autoru ovog sramnog teksta) da na operacionom stolu takodje savetuje doktora koji ga operise,da mu ookaze koliko doktor ne zna nista.

        0
        1
        Odgovori
    • Sta misliš koliko ima Lesor platu? Čisto da znas 1.7m plus bonus… Panter 1.5m…Exum 1.3m… Papapetru 1.9m… Nunnelly 1.5… To je ogromna cifra kad se sabere za Srpsku košarku. Da li vrede toliko kao i Vildoza,ne verujem… A da,Smailagic je odbio Bajern i platu od 1.5m zbog boljih uslova u Partizanu…

      1
      0
      Odgovori
      • Samo obrazlozi odakle ti ovi podaci, kad se ne zna ko kolke plate ima. Mogu ja sad da uzmem ko ti i da pisem da Bentil ima 3m, Ivanovic 5m. A nigde nema javno kolke su.

        0
        0
        Odgovori
    • Ja bih se slozio sa tobom, Alba lagano u Beogradu, isto kao i spanci, sutra Virtus, dva puta zvezdu….., zalgiris…. Asvel…… Tek je pocelo…..

      0
      0
      Odgovori
    • Imbecilu viloza je potpisan na 2,2 milona za dve godine..a samo je transfer papapetrua??!? Kostao 1,1 milion bez plate…da ne pominjemo nanelija,ostanak pantera,ledeja,EXUMA…ITD probudi se iz laznog sna i ukapiraj da zoc nije sto je bio

      1
      0
      Odgovori
    • Druže je li moguće da ovako mlatiš, ili si samo bezobrazan ili glup do bola, pa ne vidiš koja je sve imena partizan potpisao ove godine.

      1
      0
      Odgovori
      • Ono kad cigani komentarisu kosarku i/ili vaterpolo, a do juce igrali na sljaci bez pravila i plivali sa slaufima na rukama.
        Vi ste za fudbal, taj seljacki sport (Dragisa centrisi), pustite vi nas i kosarku (i vaterpolo).

        0
        0
        Odgovori
  4. ..uglavnom sve tacno…osim da oSTOYA ne snosi deo krivice, pa on obezbedjuje novac, a ne trener i sportski direktor, znaci KKP NEMA NOVCA DA DOVEDE KVALITETNOG PLEJA (posto Madara i Egzuma , a pogotovo Aleksu ne ubrajam u kvalitetne plejmekere..) I JOS JEDNOG CENTRA uz Lesora (sto je normalno za takmicenja kao sto su EL i Aba..), Balsa je upitan i za Abu, sto se Burse tice, falio nam je dobar bek uz Pantera, koji je non-stop bio udvajan, a Aleksa je iskljucivi krivac za poraz, da loptu niju „ZAKUCAO U OBRUC’ ne bi ni bilo produzetaka, a mi klupu nemamo za produzetke, kao i protiv Baskonije. gde se videla prekratka klupa za ovo takmicenje..da skratim, ako oSTOYA nije u stanju da obezbedi novac JEDINOM SAMPIONU EVROPE IZ SRBIJE, koji uz to PUNI (JEDINI U Evropi..JEDINSTVENI SMO PO TOME..) ARENU VERNIM NAVIJACIMA I GRADJANIMA SRBIJE=GROBARIMA, onda, zbog cega postoji predsednik KKP ako ne da kod Drzavnih organa (posto smo drzavni klub, bar tako smatram..)uz privatnog i drzavnog SPONZORA OBEZBEDI NOVAC ZA TAKO VISOK RANG TAKMICENJA, poput recimo NEBITNOG i JUCEOSNOVANOG KK IZ predqradja, koji dovodi i dovodi pojacanja k’o na traci (fabrickog kruqa..)…??!!!!
    PS…zar jos niste shvatili da se KKP namerno stavlja u zapecak u odnosu na ‘tamo neki’ nebitni kk, a KK PARTIZAN JEDINI IMA PUNO PRAVO ZA SPONZORIMA, STO ZBOG PREBOGATE SPORTSKE ISTORIJE (Sampion EU), mnogih LEGENDI koji su SRPSKU KOSARKU DECENIJAMA NOSILI I SLAVU PRONOSILI, a sto zbog NAJODANIJIH NAVIJACA NA SVETU-GROBARA, koji su neverovatni i jedinstveni po odanosti i privrzenost klubu, DOKAZ-NAJVISE PRODATIH SEZONSKIH KARATA U ISTORIJI EL..i zar da nam posle 4 tekme finalne serije Aba ljige gde smo kk plaqiyat otkinuli sa 30-tak razlike=ZOCOV PECAT=NIKAKO KRIVICA ILI „NEUCENJE iz prethodnih poraza=DOVEO JE TIM DO SAVRSENSTVA (ali smo titulu izgubili ‘na drugi nacin’, svi znamo koji..) i onda nam naprasno spocitavaju za poreski dug, koji bi u svim normalnim zemljama bio OPROSTEN ZBOG EVROPSKE TIMSKE TITULE U EU i za sve prethodne zasluge u svetu kosarke u znak zahvalnosti KKP.!!!..ma do sutra bih mogao, ALI..

    0
    1
    Odgovori
    • PS…MI-KKP poreski ‘dug’ imamo, jer smo OSVOJILI EVROPSKU TITULU U KLUPSKOJ KOSARCI, sto OPRAVDAVA mizerno dugovanje u odnosu sta je Drz. Srb. dobila ZAUVEK=PRVAKA EVROPE U KOSARCI, ZA RAZLIKU OD ‘SAMPIONA EU’ AL’ PO VELICINI DUGA=KKcz, KOJA JE NAPRAVILA 17 milki e. DUGA -a NISTA OSVOJILI NISU,..i NIKO SE NIJE ZAPITAO GDE SU I U STA SU „POTROSENA“ TA „SREDSTVA“ i DA LI JE NEKO ODGOVARAO ZA OGROMAN VISEDESETINA MILIONA E. DUG…NIJE i JOS IM JE OPROSTEN POD MASKOM“ „CUDESNOG“ UPPERa…??!!!!!! BRUKA SU I SRAMOTA CESTITE, POSTENE i SAMOSVESNE SRB., A STAVLJALI BI SE U ISTU RAVAN SA NAMA=KKP, MA I IZNAD NAS…PU BRE..!!!
      NISMO ISTI, DVE OBALE, DVA SVETA!!! PARTIZAN IZNAD SVIH!!!

      0
      0
      Odgovori
      • Partizan odradio isto uppr njime se ne oprasta porez nego kamate na uzeti kredit, proveri odakle ostoja vodi klub pa pricaj

        0
        0
        Odgovori
      • Znaci po tvom razmisljanju osvojis EL kradi od kluba uvlaci ga u milionske dugove nema veze moze nam se osvojili smo EL,imamo pravo jos da trazimo uvek nam je malo.To je tvoje razmisljanje.pa vi ste kk drzavno jaslo oduvek bili

        0
        0
        Odgovori
        • Ne, moje razmisljanje je upravo suprotno, zato mi i nije jasno da se nebitnom kk oprasta dug pod do tada misterioznim uppr-om od 17M, i to klubu koji osim brojnosti navijaca (sumnjive inteliqenciye, jer’ kako objasniti da ih je qazda privatnog kk izrentirao za DZ. , tj. preobukao ih lagano u poontere..) NEMA NISTA, „TROFEJNA SALA“-PRAZNA, kao i KLUPSKA KASA-PRAZNA i to POSLE SILNIH „EVROPSKIH zVZDA“ U POKUSAJU..a DOTLE se EVROPSKOM SAMPIONU iz SRBIJE non-stop (posebno kada dodje FINALNA serija protiv kk frankenstajna..0 „NABIJA“ NA NOS MIZERAN DUG U ODNOSU NA KK PLAGIYATORE, bar 4-5 PUTA MANJI A OSVOJENA EVRO LIGA, O TOME SVO VREME PISEM I GOVORIM, DA NISMO ISTI..jasno, kapiras poonterchicu ..?!! .!. XXAAXXAA .!..

          0
          0
        • Gdk…opet ti meni ne odgovaras na pitanje. pisao si jedno ja te poklopim cinjenicom ti posto ne znas sta da odgovoris prebacujes na drugi tim i tako se vrtimo u krug.Ovde se pise o partizanu i pricamo o tome da si ti napisao da ako si osvojio nesto mozes da krades i da trazis jos od drzave,jer uvek je malo,i za to ne moras da odgovaras nikome,nisam cuo tvoj odgovor zasto vi mozete na osnovu titule u EL da trosite milione drzavne a neki drugi tim bilo to zvezda fmp ili koji god hoces klub ne može?Al posto si ti inteligentan opet pretpostavljam da ces pitanjem odgovoriti na pitanje i time zamagliti tvoje smesno razmisljanje

          0
          0
        • Ti ako veruješ u to što piše onda si lud. A i zvezda i partizan dobijaju pare a što je čović veći mangup ili lopov nije on kriv. Vidiš da je poremećen

          0
          0
      • Ovaj Djordje Sredojevic sto piše ove gluposti i ovo smeće od teksta zna se šta zeli postici i samo je deo kampanje da se otera Zeljko…I da ima skor od 0 pobeda u EL on je jedan jedini Zeljko najtrofejniji trener,a ti Djordje bavi se Zvezdom svojim voljenim klubom.Tekstovi su ti puni glupih zaključaka koje si u tvojoj glupoj glavi izveo da je suvisno dalje bilo sta reći…A da Kolrivicu je trebao pustiti da izdominira protiv Dejvisa i Hajnsa ,sigurno..ti bi voleo da je igrao 25 minuta pa da nas nabiju 15+razlike…koliko si jadan

        0
        0
        Odgovori
    • Evo ja ću da nastavim, pošto nisi spomenuo osvajanje druge lige pre tačno pedeset godina.Mislim da i ta titula zaslužuje poštovanje.
      k partizan drugoligaš

      0
      0
      Odgovori
        • Da otresli ste ,ali kad smo igrali sa juniorima,a vi prosle godine niste smeli da izgubite i trece finale pa ste pobegli sa terena ,toliko o vasem klubu KK POBEGULJA

          0
          0
    • O čemu ti pričaš. U Jugi sa kvalitetom ligom Cibona, Šibenka, Zadar, Jugoplastika, Bosna, Zvezda… za 50 god igranja 4 puta ste bili prvaci. Vi ste osvojili 1 evro tituli a u istom periodu Cibona 3 Jugoplastika 2 i Bosna 1. Za vaše titule Drobnjak iz auta daje trojku, Vujošević i Danilović u Vršcu na poluvremenu uđu u svlačionicu i išamaraju sudiju… Osam godina niste igrali finale ABA lige o čemu ti bre pričaš. Šta vi to dajete za Srpsku košarku pa da vam porez oproste. Sinoć pevate Matš na Drinu a 5 crnaca vam igra 39 minuta a kad jedan izađe uđe Grk ili Izraelac. Dokle viša da sami sebe dižete u nebesa

      1
      0
      Odgovori
    • Napuniste arenu i protiv Studentskog centra videli smo.(ako ces da pricas o imenu protivnika onda ti i nisi nikakav navijac bilo kojeg kluba vec ides da gledas protivnika)

      0
      0
      Odgovori
    • Jel misliš da je lazic, lazarević, raduljica, kuzmic, adams, holand, ivanović, topic, marković, pa i martin i bentile, dalibor ilić, skupi igrači. Vise vrede panter i naneli nego svih ovi 12 igraca što sam nabrojao

      0
      0
      Odgovori
    • Ti ako veruješ u to što piše onda si lud. A i zvezda i partizan dobijaju pare a što je čović veći mangup ili lopov nije on kriv.

      0
      0
      Odgovori
  5. Verujem gospodine Sredojevicu da iz vašeg bogatog iskustva možete Željku reći,posavetovati ga sta bi trebao da uradi da se Partizan nekako poboljsa.

    0
    0
    Odgovori
    • Taj Sredojevic je neki čovketov anusolizac,pise ovde gluposti prolupao se kvalitetnooo u ovom tekstu ,da nije smesno bilo bi žalosno

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter