0
Fudbal

FOTO: MerkurXTip

XTIP FANTAZI: Saveti i najava za 12. kolo!

Objavljeno: 18.10.22 u 14:03

XTip Fantazi – Saveti i najava 12. Kola

Vanredno kolo je pred nama, pa smo vam spremili nove savete za 12. kolo MerkurXtip Fantazi Premijer lige. Ovog puta bez Arsenala i Mančester Sitija, kao što smo i najavili u prethodnom tekstu. Nadamo se da ste na vreme pravili transfere i da imate na raspolaganju svih 11 igrača. Ukoliko nemate, ne bismo preporučili nikakve čipove, kasnije će biti potrebniji.

 

BRAJTON-NOTINGEM FOREST

“Galebovima“ ne ide najbolje od odlaska Potera. Posle remija na Enfildu usledila su dva poraza, pa je ovo idealan protivnik da se vrate na pravi put. Trosar je u najboljoj formi i odličan pik za ovo kolo. Gros je drugi u ligi po stvorenim velikim šansama, čak 6 manje od vodećeg De Brujnea. Trebao bi ovo da bude i klin šit, Dank i Vebster su najsigurniji.

 

BORNMUT-SAUTEMPTON

Bornmut koji je posle prvih par kola bio viđen u Čempionšipu igra sjajno i u prošlom kolu je uzeo bod protiv Fulama u gostima. Solanke je odličan u tandemu sa Bilingom, preporučili bismo ga za ovo kolo. S obzirom na cenu, odlična je opcija. Odbrana takođe deluje dobro kod “trešnjica“, te nije loše razmišljati ni u tom pravcu ovo kolo.

 

LIVERPUL-VEST HEM

Pobeda u velikom derbiju protiv Sitija im može promeniti sezonu. Golom Mo Salaha i neverovatnom asistencijom Alisona, “crveni“ se mogu vratiti tamo gde pripadaju. Povreda Žote ne izgleda dobro, još se čekaju detaljniji pregledi, ali možda je upitan i za svetsko. Salah je proradio, kakva inekcija samopouzdanja pred utakmicu sa “čekićarima“. Možda je i najbolja opcija za kapitena. Robertson je sigurniji od Trenta i videlo se u derbiju koliko im znači. Doktorska utakmica Van Dajka, sve je bilo na mestu. Firmino je takođe igrao sjajno i sigurno će početi utakmicu. Sve u svemu, pobeda domaćina i klin šit se nazire.

NAJNOVIJE VESTI IZ PREMIJER LIGE:

NJUKASL-EVERTON

Defanzivno odlična utakmica Njukasla na Old Trafordu. Postavljen dupli blok je dao rezultat, gol je sačuvan. Tripije sjajan, kao što smo i navikli, obavezno ga imati u timu. Vilson nije postigao gol, ali kući protiv Evertona bi mogao proraditi, Almiron i Gimaraeš deluju kao dobre opcije. Mislim da bi ovde sve sem pobede domaćina bilo iznenađenje.

MANČESTER JUNAJTED-TOTENHEM

Mančester nije uspeo probiti dobro postavljenu odbranu Njukasla, Rašford je počeo s klupe i mislimo da se to više neće dešavati. Čim je ušao u igru, napravio je par dobrih poteza i bio u dve stopostotne šanse. Sančo standardno loš i predpostavljamo da on počinje na klupi protiv Spursa. Ronaldo i Bruno se trude, ali daju slab doprinos. Entoni je napravio dosta problema levom beku Njukasla, koji je zbog toga i zamenjen. Sve u svemu očekuje se gol i jednih i drugih ovde, pa bismo odbrane izbegavali. Što se tiče Totenhema, odigrano standardno tvrdo uz realizovan penal Kejna. Son ponovo slab i imali su sreće sa klin šitom, jer je Everton propustio par veoma izglednih šansi. Za hrabrije probati Kejna kao kapitena.

 

LESTER-LIDS

Utakmica gde je apsolutno sve moguće. Lester “kiksnuo“ protiv Palasa, jedino dobro iz te utakmice je što nisu primili gol. Medison je pri kraju dobio žuti karton zbog simuliranja i propušta ovaj meč. Daka solidan, ulazi u šanse, ali ih slabo koristi, ima prednost u odnosu na Vardija još uvek. Barns deluje kao dobra opcija uz odsustvo Medisona. Lids je odigrao odličnu utakmicu protiv Arsenala i pravo je čudo kako su ostali praznih ruku. Promašen penal Bamforda i mnogo neiskorištenih šansi Sinistere, Aronsona i ostalih. Iako je promašio penal, video se velik napredak u igri kada je ušao, verujemo da će početi protiv “lisica“. Sinistera dobar, traži loptu, stalno je blizu protivničkog gola, mislimo da bi mogao do bodova ovo kolo.

Uživajte u Engleskom fudbalu i ukoliko već niste, priključite se našoj MerkurXtip Fantazi ligi, i ugrabite šansu da osvojite vredne nagrade!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter