0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: FMP

PANTERI SIGURNI PROTIV SPLITA: Frejzer u MVP režimu, FMP neporažen posle tri kola! (FOTO)

Objavljeno: 17.10.22 u 23:07

Ubedljiv trijumf ekipe iz Železnika!

Košarkaši FMP Meridiana ugostili su Split u utakmici trećeg kola Admiral bet ABA lige. Popularni Panteri ostvarili su siguran trijumf nad rivalom iz istoimenog hrvatskog grada. Izabranici Nenada Stefanovića slavili su sa 90:73 i tako ostali neporažen sastav posle tri odigrane runde. Pre nego što je na red došao Split, tim iz Železnika nadigrao je Megu MIS i Borac iz Čačka.

Posle egala na startu utakmice, u kojem su se gosti bolje snašli, narednih 30 minuta košarkaške
predstave proteklo je u znaku FMP-a. Beogradski tim je zakazao u prvoj deonici, koju je izgubio rezultaom 21:23. Usledila je ekspresna reakcija u vidu drugog kvartala. Na pogonu Trenta Frejzera domaćin je slavio u drugom delu utakmice sa 25:16.

Odlična odbrana, ali i najefikasnija igra FMP Meridiana, viđena je upravo nakon najduže pauze. Splićani nisu imali rešenje za požrtvovanu i disciplinovanu defanzivu domaćeg sastava. Za razliku od hrvatskog tima, FMP je u napadu imao sjajan protok lopte i lako je dolazio do poena.

Probudio se Split u odlučujućem periodu igre, ali domaćin je bio maksimalno fokusiran i nije dozvolio nikakvo iznenađenje. FMP je kontrolisao stanje na terenu, pa je na rutinski način priveo meč kraju.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobedničkog sastava je Trent Frejzer. Agilni Amerikanac je utakmicu završio sa 21 postignutim poenom, tri uhvaćene lopte i 11 asistencija. Bič je dodao 18, a Nerandžić 12 poena.

Kao po običaju, ekipu Splita predvodio je Šorter sa 21 poenom, 12 skokova i dva uspešna dodavanja. Jukić je ubacio 19 poena, a Domagoj Mavra tri manje od njega.


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter