0
AdmiralBet ABA Liga

Foto: KK Zadar/Zvonko Kucelin

MEGA DOŽIVELA I TREĆI PORAZ: Barać prokomentarisao Božićevu majstorsku partiju!

Objavljeno: 17.10.22 u 21:47

Košarkaši Mega MIS-a su posle 40 minuta velike borbe pretrpeli poraz u Zadru 96:90 (23:30, 23:19, 26:19, 24:22). Izabranici Marka Baraća su odlično otvorili susret u dvorani Krešimir Ćosić i posle veoma efikasne prve deonice imali sedam poena viška. Uspeli su da sačuvaju prednost do odlaska na veliki odmor, ali je iskusna ekipa Danijela Jusupa predvođena Lukom Božićem uspela da preokrene rezultat u trećem kvartalu. U poslednjih 10 minuta se vodila velika borba, ali je domaćin u neizvesnoj završnici stigao do trijumfa. Mega posle gostovanja u Zadru ima učinak 0-3, dok je hrvatski sastav upisao drugu pobedu (2-1).

Trener Barać je posle pobede istakao nije odrađen dobar posao u čuvanju najboljeg igrača Zadrana Luke Božića, ali i da je bilo pozitivnih stvari.

NAJNOVIJE VESTI IZ ABA LIGE:

Čestitam domaćinu na pobedi. Čitava priprema utakmice bile je usmerena ka igraču koji je u prva dva kola nagovestio da je jedan od najdominantnijih u ligi i kada on postigne 33 poena očigledno je da nismo odradili dobar posao. U nekim situacijama smo previše mekano čuvali Božića, očekivali pomoć i udvajanja bez individualne odgovornost i tako mu stvorili situaciju da otvori utakmicu sa puno samopouzdanja, ubaci i neke šuteve koji nisu njegov najveći kvaliteta. Na ovako teškom gostovanju, protiv ekipe koja je u veoma dobroj formi, kada se u drugom poluvremenu utakmica lomila, promašili smo neverovatan broj zicera. Uspeli smo da se vratimo još jednom i da budemo vrlo blizu sa nekoliko vezanih odbrana i trčanjem koji treba da budu naš zaštitni znak i večeras smo u tom delu bili dobri protiv fizički vrlo dobro pripremljene ekipe. Nedostatak samopouzdanja i osvajanja terena pasom umesto driblingom su uslovili da ne rešimo meč u našu korist. Na nama je da nastavimo da radimo, da igramo na način koji želimo i da učimo iz grešaka i ne ponavljamo ih,

rekao je Barać.

Košarkaši Mege borbu u regionalnom prvenstvu nastavljaju u nedelju, kada će u Hali sportova Ranko Žeravica dočekati Cibonu (12.00), uz besplatan ulaz.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter