0
Tenis

FOTO: TSS

PODELJENO 50.000 DOLARA NA UTR TAKMIČENJU: Spektakl na terenima Zvezde u Beogradu! (FOTO)

Objavljeno: 16.10.22 u 22:47

Odigrano je čak 110 mečeva!

Miholjsko leto u svojoj punoj lepoti i žaru ispratilo je finalni dan UTR takmičenja koje je protekle nedelje održano na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu. Kroz međunarodni profesiolani turnir za seniorke i seniore – UTR turnir i podršku Data – Driven Laba, sa nagradnim fondom 50.000 dolara za obe konkurencije od 10. do 16. oktobra 2022. na terenima Zvezde na popularnoj Karaburmi prodefilovalo 40 teniserki i tenisera, odigrano je 110 mečeva, uz učešće predstavnika 16 zemalja sveta.

Turnir se igrao po grupnom sistemu, pet grupa po četiri tenisera. Najbolji iz svake grupe ušao je u polufinalne duele. Poslednji dan takmičenja obeležili su finalni mečevi kako u ženskoj tako i muškoj konkurenciji u kojoj smo videli i mladu nadu srpskog tenisa, 19 – godišnju Nataliju Senić. Višestruka šampionka Srbije Senićeva je za protivnicu u borbi za titulu i pobednički ček imala iskusnu predstavnicu Bugarske, 32- godišnju Elisiju Kostovu kojoj je najbolji rang na WTA listi bilo 130. mesto, koja je za Fed kup selekciju svoje zemlje odigrala 34 meča i iza sebe ima osvojen trofej u Budimpešti nagradnog fonda 100.000 dolara. Prvi set obeležila je žestoka borba Senićeve i Kostove, ipak na kraju trijumf iskusne Bugarke rezultatom 6:4, 6:0.

FOTO: TSS

U muškom finalu videli smo duel između predstavnika Francuske, 22- godišnjeg Luke Pavlovića i predstavnika BiH Andreja Nedića. Šampionskim peharom UTR takmičenja uz podršku Data – Driven Laba na Zvezdinom terenu, na kome je 2003. svoju prvu profi titulu iskovao sada jedan od najboljih tenisera u istoriji belog sporta naš Novak Đoković, nije uspeo da sebe časti na 18. rođendan Nedić, pobedu je odneo Pavlović rezultatom 4:6, 0:6.

Svi prisutni su mogli da uživaju u izutetno kvalitetnom tenisu i igračima koji će obeležiti vreme pred nama. Mlada srpska teniserka Senić godinama je držala šampionski tron na državnim takmičenjima. U niski trofeja broji i ITF juniorska takmičenja, finale profi turnira u Prokuplju (15.000 dolara), u 2022. osvojila je TSS Tour u Vrnjačkoj Banji, sada je stigla i do finala UTR takmičenja koje je izuzetno važno za njen dalji napredak i proboj na profi sceni.

-Zadovoljna sam nedeljom koja je za nama, velikim brojem mečeva koje smo odigrali, važnim iskustvom koje sam stekla tokom UTR turnira na Zvezdi. Ovakva vrsta turnira ima veliki značaj za nas koji smo u nekom profi vakumu, koji nemamo puno prilika i opcija za proboj na profi sceni, čiji put je jako težak, ali koji isto tako ne želimo da odustanemo od nečega što smo izabrali za naš životni poziv. Hvala Zvezdi za sjajne uslove tokom svih ovih dana takmičenja, drago mi je da sam osvojila pehar na terenu na kome je u godini kada sam ja rođena svoj prvi profi pehar osvojio naš Novak. Iako nisam uspela da dođem do pobedničke titule, pehar je pehar, finale je finale i ja ovaj pehar posvećujem našoj najboljoj teniserki Aleksandri Krunić koja je u trenutku dok sam igrala finale protiv Kostove operisala prednje ukrštene ligamente. Želim joj brz oporavak i povratak na teren, da kada se vrati bude bolja nego ikada. Krunićeva je veliki čovek i koja je meni lično, a i drugima pomogla puno što kroz opremu, što savetima i podrškom koja je uvek dragocena od jednog tako velikog igrača i profesionalca – istakla je Natalija Senić vicešampionka UTR turnira na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu.

Pehare je finalistima UTR takmičenja 2022. u Beogradu, na čuvenom terenu gde je Novak 2003. podigao profi prvenac, uručila predsednica Upravnog odbora TK Crvena zvezda Đurđa Ćeramilac.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter