0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PIKSI EMOTIVAN: Kada sam shvatio da sam uspeo, srce mi je bilo puno! (VIDEO)

Objavljeno: 16.10.22 u 11:03

Otvorio je dušu selektor reprezentacije Srbije u razgovoru za Večernje novosti.

„Imamo sreću da navijači u Srbiji dobro poznaju fudbal. Da su nam reprezentativci u najvećim klubovima. Zato nacija i očekuje vrhunske rezultate. Plasman na Mundijal, pa u A diviziju Lige nacija to zaista i jeste. I igrači su zbog vere u uspeh i zato što su izuzetna grupa profesionalaca i ljudi shvatili da je taj cilj moguć. A ovde se stvarno nije stiglo tako što smo konstantno pritiskali kočnicu.“ započeo je Piksi, a onda rekao da nikada nije pitao igrače kako ga doživljavaju:

„Ne volim da pričam o tome. Meni je najvažnije da im veru u uspeh, pobedu, plasman na veliko takmičenje prenesem i usadim u glavu. Da razumeju koliko zaista znaju sport koji vole i od kojeg žive. Kada sam posle Lisabona i pobeda nad Portugalijom i Norveškom shvatio da sam uspeo, srce mi je bilo puno i znam da smo na dobrom putu.“ zaključio je.

Fudbal se u Srbiji doživljava vrlo emotivno i to je često dobro. Velika očekivanja su navijača, to vidimo na svakom koraku. Od Terazija, gde se skupljaju sličice, pa do razgovora s običnim svetom na svakom mestu u Srbiji. Imamo obavezu prema sebi, da svaki trening odradimo vrhunski, da priprema meča bude na istom nivou, da poštujemo rivala koji je ispred nas, ali najviše sebe. Učinićemo sve da ih ne izneverimo. Najbolje osećamo i znamo šta žele da vide u Kataru i da pročitaju u vašim novinskim izveštajima“ bio je jasan Piksi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter