0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NENAD LALATOVIĆ: Kup je specifično takmičenje, osvojiti ga pored Zvezde ne znam koliko je realno! (VIDEO)

Objavljeno: 16.10.22 u 11:41

Radnički Niš je u 15. kolu Mozzart Bet Superligi Srbije savladao Javor u Ivanjici rezultatom 2:0, a čovek odluke bio je Stefan Cvetković.

Nakon meča šefovi stručnih štabova obe ekipe su izneli prve impresije novinarima.

“Vidi se da Javor ima kvalitetan tim, u nekim segmentima nisu imali sreće, mogao je rezultat da ode i u drugom smeru. Na našu sreću, mi smo prvi postigli pogodak, dosta dobro stajali u srednjem bloku, bili smo agresivni, blizu igrača… Sve ono što nismo radili protiv Radničkog iz Kragujevca, a jesmo protiv Voždovca, Spartaka i Čukaričkog. Ja sam se pribojavao ove utakmice, jer svaka promena trenera donese nešto novo. Protiv Čukaričkog se već videla ruka kolege Dodića, iz tri šuta su primili tri gola, a svoje neke šanse nisu iskoristili. Moji igrači su dali maksimum, organizovani smo bili, imali brzu tranziciju posle oduzete lopte, tražili dobro prostor sa brzim krilnim igračima. Možda nismo bili bolji za dva gola, ali za jedan jesmo i zasluženo smo pobedili. Mom kolegi i ekipi Javora od sveg srca želim da ostanu u eliti, jer ovaj klub je specifičan. Gospodin Lazović voli i dobro vodi Javor” rekao je Lalatović.

Sa druge strane Mladen Dodić nije mogao da bude zadovoljan, jer je njegova ekipa nakon dobrog starta sezone upala u krizu, pa je trenutno pretposlednja na tabeli.

“Čestitam ekipi Radničkog na zasluženoj pobedi. Znali su da kazne naše greške, a ja sam i pre utakmice rekao da će pobediti ekipa koja napravi manje grešaka. Mi smo bojažljivo ušli u meč i načinili kobnu grešku, bukvalno smo im asistirali za vodeći gol, koji je dodatno poljuljao već poljuljano samopouzdanje ekipe zbog pređašnjih rezultata. Uspeli smo u dugom poluvremenu da se podignemo, da damo i taj gol koji je poništio VAR, a bolje je izgubiti 2:1 i dati gol, nego ovako. Radnički nas je kaznio brzom pozicionom tranzicijom, gde je njegov veliki potencijal. Nismo uspeli da se nametnemo, već smo dozvolili da protivnik sa čvrstim srednjim blokom zatvori prilaze svom golu i ugrozi nas tamo odakle je najopasniji. Mnogo naših igrača je van forme i daleko od nivoa koji bi bio potreban za pobedu u ovakvoj utakmici” zaključio je on.

Ove dve ekipe se susreću i u šesnaestini finala Kupa Srbije, a oba trenera su izneli očekivanja:

“Ja sam već rekao da je jako teško pobediti bilo kojeg protivnika dva puta u nekoliko dana. U donjem smo delu tabele, i jednima i drugima je trenutno najbitnije da ne ispadnemo iz lige. Kup je specifično takmičenje, osvojiti ga pored Zvezde ne znam koliko je realno. Više bih voleo da uđem u plej-of, nego da dođem do polufinala Kupa pa da ispadnem, ali svakako ćemo se potruditi da pobedimo i u sredu“ rekao je Lalatović, a složio se Dodić:

“I meni je Kup jako drago takmičenje, ali prioriteti se znaju. Ja volim taj Kup, kolega ga je i osvojio, ja sam sa Javorom igrao finale, a pre toga, u prvom mandatu, i polufinale. Cilj je da vidimo i ostale igrače, ne samo ove koji su sada igrali, da pokušamo da ih podignemo i aktiviramo za nastavak sezone.” završio je.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter