2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

CRNO-BELI IZVOJEVALI POBEDU: Podgoričani ozbiljno pretili, Partizan se izvukao u finišu! (FOTO)

Objavljeno: 16.10.22 u 23:08

Vicešampion regionalnog takmičenja zabeležio treći trijumf u sezoni!

U okviru 3. runde Admiral bet ABA lige košaršaki Partizana dočekali su Studentski Centar. Duel beogradske i podgoričke ekipe odigrao se u Štark Areni, u terminu od 21 čas. Gosti iz Crne Gore namučili su crno-bele, pružajući izuzetno snažan otpor, ali iskustvo i indiviudalni kvalitet domaćeg sastava je presudio u finišu meča. Nakon više od dva sata borbe Partizan je slavio rezultatom 91:82.

Ekipa koju sa klupe predvodi mladi stručnjak, Andrej Žakelj, dobro je otvorila meč. Gosti su od samog starta pružili snažan otpor, a Partizan je na teren izašao u drugačijem sastavu od uobičajenog, bez lidera tima. Ubrzo je Obradović morao da podigne sa klupe glavne igrače, jer je igra gostujućeg sastava bila sve kvalitetnija. Gledali smo rezultatsku klackalicu sve do finiša prve deonice, kada su se crno-beli odvojili na maksimalnih +6 (23:17).

FOTO: STARSPORT

Delovalo je da će već na startu drugog kvartala Partizan steći osetniju prednost, međutim crnogorskim tim je imao spreman odgovor. Neretko su gosti bili u vođsvtu, ne većem od dva poena prednosti. Uspeo je Partizan da iskoristi i kazni protivničke greške i ponovo ode na +5, ali SC Derbi je uzvratio poenterskom mini serijom pred odlazak na najdužu pauzu. Partizan je na poluvremenu imao poen prednosti 44:43.

U istom maniru nastavilo se drugo poluvreme. Retko ko je mogao da pretpostavi koliko će problema gosti napraviti favorizovanom vicešampionu regionalnog takmičenja. Pažljivo su gosti skautirali slabosti crno-belih, koji nisu mogli da kontrolišu veliki broj izgubljenih lopti. Nisu se domaći najbolje razumeli na terenu, a stiče se utisak da je SC Derbi mogao da se ‘odlepi’ na više od maksimalnih +4, da nisu žurili u rešavanju napada. Gosti su neretko u ranoj fazi napada šutirali za tri poena, što nije idealno rešenje kada za protivnika imate kvalitetnog rivala kao što je Partizan. U četvrtu deonicu ušlo se pri rezultatu 64:64.

FOTO: STARSPORT

Već na startu odlučujućeg perioda igre videlo se da gosti nemaju snage za iznenađenje. Srljali su košarkaši crnogorskog tima u napadu, a Partizan je kažnjavao greške. Domaći su zatvorili prilaze ka svom košu, dok je protok lopte u ofanzivi bio značajno bolji u odnosu na ostatak utakmice. Na nešto više od četiri minuta do kraja meča odvojio se domaćin na +12 i nije bilo povratka za SC. Starteri, izuzev odličnog Tristana Vukčevića, gotovo da nisu ulazili u nastavku duela.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničkog tima bio je Matijas Lesor. Francuski centar je meč završio sa učinkom od 19 postignutih poena, uz četiri skoka i dva uspešna dodavanja. Snažni igrač je kuburio sa greškama i izgubljenim loptama, ali se poenterski iskupio. Ledej je dodao 15, a dvocifreni su bili Eksum i Papapetru sa 12, odnosno Vukčević sa 11 poena.

Džekson je predvodio goste sa 19 poena, dok je Drežnjak ubacio 16.


Standings provided by Sofascore

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter