0
Evrokupovi

Foto: Youtube/Screenshot

VREMEPLOV: Dan kada je Nemanja Vidić postao veliki! (VIDEO)

Objavljeno: 15.10.22 u 17:06

Na današnji dan 2003. godine, tada mladi štoper i kapiten Crvene zvezde, postao je heroj, a crveno beli su pobedom od 4:3 nad Odenzeom prošli u drugo kolo Kupa UEFA.

Preko 30.000 gledalaca uživalo je u prvom poluvremenu koje je obilovalo golovima. Crveno-beli su poveli već u trećem minutu kada je Marjan Marković centrirao Nikoli Žigiću, a Zvezdin gorostas je glavom zakucao loptu u mrežu sa oko sedam metara postigavši svoj šesti pogodak u Kupu UEFA, a čak 12. u sezoni.

Već u 11. minutu je rezultat poravnao Nikolaj Stokholm. Zvezda je odmah uzvratila samo minut kasnije, kada je Bojan Đorđić sa leve strane centrirao, a kapiten Nemanja Vidić se iskupio za grešku postigavši gol glavom za novo vođstvo od 2:1. Do vođstva od 3:1 domaći sastav stiže u 27. minutu najlepšim potezom na utakmici. Marjan Marković se još jednom našao u ulozi asistenta i dubinskom loptom pronašao Bojana Đorđića, koji je zakoračio u šesnaesterac, a zatim se odlučio da lobuje golmana Odenzea postigavši retko lep gol. Hojer je u 39. minutu smanjio na 3:2, a sa ovim rezultatom se i otišlo na odmor.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

U drugom poluvremenu nije bilo ničega konkretnog do poslednjih nešto više od 10 minuta. U 78. minutu, desio se pravi šok na Marakani, udarac ka golu crveno-belih je uputio Soren Berg, lopta je zakačila Nemanju Vidića, promenila pravac i ušla u mrežu. Rezultat koji je bio na snazi u tom trenutku, značio je i ispadanje Zvezde sa evroscene.

U 87. minutu, tada mladi štoper, od tragičara je postao apsolutni heroj. Dragan Šarac je iz skraćenog kornera uputio odličan centaršut, a Nemanja Vidić se na najlepši mogući način iskupio za greške i lepim golom odveo Zvezdu u drugo kolo Kupa UEFA.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter