0
Domaći fudbal

FOTO: Radnički 1923

STEFAN ČOLOVIĆ ZA HS: ‘Zvezda ima najbolji tim u ligi, ali želimo da se nadigravamo! Mićko, spremi se za driblinge!’ (FOTO)

Objavljeno: 15.10.22 u 22:20

Sve je spremno za spektakl u Kragujevcu!

Nedeljni program Mozzart bet Superlige Srbije počinje na čuvenom kragujevačkom stadionu ‘Čika Dača‘. U terminu od 14 časova, fudbaleri tamošnjeg Radničkog 1923, ugostiće aktuelnog srpskog šampiona, ekipu Crvenu zvezde. Tim koji u elitnom rangu nastupa pod dirigentskom palicom trenera Joksimovića, duel sa liderom nacionalnog prvenstva dočekuje u fantastičnoj atmosferi. Kragujevčani su nakon nešto lošijeg starta sezone, dugačkih serija bez osvojenog boda, odlučili da naprave presek, razgovoraju i dovedu neophodno pojačanja.

Stručni štab, uprava kluba i skauting tim već sada imaju dovoljno povoda da se javno pohvale. Radnički je u prethodna tri kola osvojio maksimalnih 11 bodova, uz gol razliku 8:2. Novajlije ne samo da su donele individaulni kvalitet, već su za samo mesec dana demonstrirali kakav uticaj imaju na ostatak tima. Opremu Radničkog su od 4. septembra do sredine tog meseca zadužili Brazilac, Evandro, Dajan Ponjević, Marko Šimić i Stefan Čolović. Dobro poznata imena na fudbalskoj sceni preporodila su ostatak tima, a posebno se ističe mladi Milutin Vidosavljević, kome je najviše prijao dolazak nekadašnjeg saigrača iz Čukaričkog, Stefana Čolovića.

FOTO: STARSPORT

Popularni ‘Čola‘ je prethodnih sezona bio jedan od lidera na Banovom brdu. Kod trenera Kerkeza od starta nije bio u prvom planu, pa je uprkos brojnim ponudama iz inostranstva odlučio da ostane u svojoj zemlji i pomogne Radničkom da se izbori za što bolji plasman. Malo vremena je Čoloviću bilo potrebno da pokupi simpatije verne kragujevačke publike, a osim velikog uticaja na igru tima, Stefan je već upisao dve asistencije i jedan pogodak.

Bivši igrač Dandalka svestan je kvaliteta koji poseduje ekipa Miloša Milojevića, ali veruje da će njegova ekipa pružiti svoj maksimum kako bi nastavila seriju pozitivnih rezultata.

SČ: Sigurno da je uvek izazov igrati protiv Zvezde, šampiona, najbolje ekipe u zemlji. Mislim da će publika u Kragujevcu imati priliku da vidi jedan otvoren meč, lepu igru. Potrudićemo se da izađemo hrabro, da igramo fudbal i nadigravamo se sa Zvezdom. Oni su šampioni, zna se kome pripada uloga favorita. Crveno-beli imaju sjajan, dugačak roster. Bez obzira na obaveze u Evropi, uvek na raspolaganju imaju 25 igrača. Nalazimo se u dobroj seriji, dočekujemo meč u lepom raspoloženju – kazao je Čolović u razgovoru za HotSport.

Stefan će u nedelju odmeriti snage sa doskorašnjim saigračem u dresu Čukaričkog i velikim prijateljem, Srđanom Mijailovićem.

SČ: Mićko i ja smo veliki prijatelji. Vrlo često provodimo vreme zajedno. Šalimo se uvek kako mora da se spremi kada igra protiv mene, jer biće driblinga – konstatovao je Čola sa osmehom na licu.


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter