0
Odbojka

FOTO: OSSRB

RADUJ SE SRBIJO: Kakva dominacija naših dama, odbranjena je titula svetskog prvaka! (FOTO)

Objavljeno: 15.10.22 u 21:35

Srpkinje se vladarke planete još najmanje četiri godine!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je istorijski uspeh! Izabranice selektora Santarelija savladale su Brazil u finalu Svetskog prvenstva i tako odbranile titulu šampiona osvojenu pre četiri godine. Naše dame su slavile sa neverovatnih 0:3 ( 24:26, 22:25, 17:25). Za samo jedan sat i 30 minuta igre Srbija je obezbedila vladarsku poziciju na planetarnoj smotri, koja će trajati najmanje osam godina. Kada uzmete u obzir činjenicu da je prestižni turnir osvojen bez poraza, nameće se jasan zaključak – Srbija je zemlja odbojke!

Brazilke su bolje startovale meč u Apeldornu. Stekle su naše rivalke čak tri poena prednosti na samom početku duela. Srbija je u nekoliko navrata uspela da se približi na -1, ali bi rivalke imale spreman odgovor. Prvo vođsvto naša selekcija ostvarila je pri rezultatu 11:12, a Santarelijeve izabranice su do tada maksimalnih dva poena prednosti stekle na 16:14. Rezultatska klackalica okarakterisala je prvi period igre, u kojem je Srbija na kraju slavila sa 24:26.

Osvojila je Srbija prvi poen u drugom delu igre, ali onda je usledilo nekoliko blistavih minuta u redovima Brazila.Tekšeira i ostale devojke ponovo su povele sa 7:3, baš kao u prvom setu, ali Srbija je prvenstveno na krilima Jovane Stevanović uspela da koliko, toliko, uhvati rezultatski priključak. Naša selekcija je imala dosta problema na prijemu u tim momentima, što su rivalke znale da iskoriste na adekvatan način. Sara Lozo je bombastičnim smeč udarcem smanjila na 6:9, da bi i naredni poen pripao našoj selekciji zahvaljujući Tijani Bošković. Kako je set odmicao borba se sve više rasplamsavala. Kako bi stabilizovao prijem u redovima svog tima, selektor Santareli u igru uveo sjajnu Bojanu Milenković, a taj potez je odmah uradio plodom. Smanjila je Srbija na 10:11, a mini serija prekinuta je servis greškom. Prvo izjednačenje viđeno je nakon dva uzastopna poena lidera našeg tima, korektora, Tijane Bošković (12:12). Brazilski selektor je odmah reagovao tajm-autom.

Mini pauza je odgovarala Brazilkama, koje su se odvojile na 16:13, što je Santarelija nateralo da reaguje na identičan način kao njegov kolega nekoliko minuta ranije. Mina Popović je demonstrirala blokerske sposobnosti, a Srbija se ponovo vratila u egal (16:16). Magični poeni viđeni su u holandskoj dvorani, prava poslastica za ljubitelje odbojke i navijače naše reprezentacije. Serijom od 7:0 Srbija je došla do značajnog vođstva od 16:20. Najefikasnija u našem timu, kao po običaju bila je na momente nestvarana, Tijana Bošković. Srbija je rezultatom 22:25 došla do 0:2 u setovima!

Ne treba trošiti reču na igru u odlučujućem setu! Nije to bila odbojka, već poezija u režiji srpske ekipe. Naše dame su jednostavno ‘razbile’ Brazil, slomili su im otpor u svim segmentima igre i došli do nove šampionske titule sa impresivnih 17:25.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter