0
Fudbal

FOTO: MerkurXtip

XTIP FANTAZI: Saveti i najava 11. kola!

Objavljeno: 14.10.22 u 15:17

Ulazimo u 11. kolo MerkurXtip Fantazi lige. Čudan raspored utakmica nas očekuje ovom kolu. Otvaramo u petak sa Brentfordom i Brajtonom. U subotu će biti samo četiri utakmice, a u nedelju pet, od kojih su četiri u 15h. Kolo zatvara veliki derbi Liverpula i Mančester Sitija.

LESTER-KRISTAL PALAS

Brendan Rodžers je u velikim problemima, poraz od Bornmuta u prošlom kolu je samo dodatno pogoršao stvari. Mislim da je ovo ključna utakmica za njegovu trenersku poziciju u Lesteru. Od igrača u formi su jedino Medison, i donekle Patson Daka. Palas s druge strane ima 9 osvojenih bodova i prošle su im teže utakmice na papiru, pa bi trebalo da poprave bodovno stanje u narednim kolima. Zaha je sasvim dobra opcija.

FULAM-BORNMUT

Mitrović se verovatno vraća na teren posle jedne utakmice pauze. Veliko olakšanje za Marka Silvu koji je imao štošta da kaže na suđenje u prošlom kolu u porazu od Vest Hema. Bornmut je postao tvrd orah, Geri O’Nil je sjajno sredio zadnju liniju. Solanke ulazi u formu i Biling koji je već tri puta tresao mrežu. Neće biti lak zadatak na Kreven Kotidžu, ali mislim da će domaćin doći do sva tri boda. Mitrović i Pereira mogu u tim.

TOTENHEM-EVERTON

Pirova pobeda Spursa u Brajtonu im donosi treće mesto na tabeli. Kejn i Son su proradili protiv Frankfurta, očekuje se da i Evertonu urade tako nešto. Nisu loše opcije ni za kapitene.

LIDS-ČELSI

Vila slabo igra, samo dve pobede u 9 utakmica, 7 datih golova, Džerard nikako ne može biti zadovoljan. Ovo im je pravi test, izgleda da teže utakmice, bolje igraju, Sitiju su otkinuli bod, od Arsenala teško izgubili, tako da možemo očekivati dobru partiju momaka sa Vila Parka. Poter je sjajan i sa Čelsijem za sada, dva puta tukao Milan, dobio Vulvse kući sa skoro rezervnim sastavom, slavio protiv Palasa u gostima i samo je remizirao prvu utakmicu koju je vodio protiv Salzburga kući. Namestio je odbranu, povreda Džejmsa mu malo kvari planove, ali tu je Azpilikueta koji ga može zameniti. Maunt je proradio sa asistencijama i Pulišić igra sjajno. Možda su njih dvojica najbolje opcije za narednih par kola Čelsija.

 MANČESTER JUNAJTED-NJUKASL

Mek Tominej je doneo pobedu protiv Omonije u 90+3 minutu. Mančester je izašao sa najjačom postavom, Rašford, Bruno, Ronaldo, Entoni, niko nije mogao da postigne gol kao da su se čuvali za vikend i utakmicu sa Njukaslom kući. Solidna forma i jednih i drugih, mnogo zanimljiva utakmica je pred nama. Rašford i Entoni bi mogli doneti bodove, mislimo da će obe ekipe postići bar po gol, pa bismo preporučili napadačke opcije. Vilson, Almiron se nameću u gostujućoj ekipi. Bruno Gimaraeš je pogodio dva puta prošlo kolo, igrač utakmice i treba ga imati u vidu za naredni period.

LIVERPUL-MANČESTER SITI

‘’Redsi’’ su izgleda sve svoje promašaje naplatili protiv Rendžersa. 7 komada su dali u gostima, Salah je oborio rekord za najbrži het-trik u istoriji LŠ. Deluje da će ga to probuditi. Firmino ponovo briljirao sa dva gola i asistencijom. Sigurno će početi u nedelju. Međutim, znamo ko je sa druge strane, Pepeova mašinerija je remizirala u Danskoj, uz promašen penal i s igračem manje. Igrao je promešani sastav, najbitnije da Haland nije ulazio i verovatno igra 90 minuta u nedelju. Besmisleno je govoriti da je Haland ‘’must have’’ i svako kolo je dobra opcija za kapitena, s obzirom na Liverpulovu odbranu, to mu samo ide u prilog. De Brujne će sigurno imati prostora za asistiranje, sredina Liverpula takođe ne igra na visokom nivou, pogotovo defanzivno. Kanselo je u prošlom kolu pokazao da se ni bez njega ne može.

Mali detalj na koji treba obratiti pažnju je da je Mančester Siti slobodan sledeće kolo, pa ukoliko nemate na klupi igrače koji igraju, možda izbaciti jednog igrača ‘’građana’’, naravno pretpostavljamo da već svi imamo po 3 igrača u timu. Iz Liverpula bih preporučio Salaha, mislim da je vreme da donese bodove.

*Arsenal je kao i Siti slobodan naredno kolo, pa obratiti pažnju i praviti izmene na vreme, ne bismo preporučili da se zalećete sa čipovima još uvek.

Uživajte u vikendu i srećno sa kapitenom!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter