0
Odbojka

FOTO: RSS

PEŠMALBEK OTVORENO: ‘Ako pobedimo u nedelju velike su šanse za plasman na Evropsko prvenstvo!’

Objavljeno: 14.10.22 u 18:48

Orlovi imaju jasan cilj!

Reprezentacija Srbije ispunila je prvi cilj na početku novog ciklusa kvalifikacija i ubedljivo savladala Finsku u Novom Sadu. Orlovima predstoji novi izazov u nedelju, kada će se u okviru drugog kola kvalifikacija za EHF EURO 2024 sastati sa Slovačkom u Prešovu.

Dragan Pešmalbek je sumirao utiske nakon susreta sa Finskom i najavio utakmicu sa Slovačkom:

– Atmosfera je bila odlična u Novom Sadu. Dobro smo igrali, dobro započeli kvalifikacije i deset golova razlike je dobro za početak, možemo da budemo zadovoljni. Ima još stvari na kojima treba da radimo, ali mislim da smo spremni za sledeću utakmicu protiv Slovačke. Nisam igrao po halama u Srbiji i mislim da je dobro da menjamo mesta, da se upoznajem sa svim. Atmosfera su SPENSU je bila odlična i baš sam uživao – rekao je najbolji strelac u meču protiv Finske, Dragan Pešmalbek i istakao da je za rezultat bila zaslužna čitava ekipa i da je najvažnije da su nastupili kao tim.

– U Slovačkoj nećemo imati navijače uz nas. Slovačka je jača ekipa od Finske, imam veliko poštovanje za Finsku ali mislim da je Slovačka jača. Već smo se susreli sa njima prošle sezone, znam da su menjali selektora i dosta igrača u ekipi, analiziraćemo njihov meč sa Norveškom i potrudićemo se da dobro spremimo utakmicu u Slovačkoj. Cilj koji imamo jeste da pobedimo u oba susreta u oktobru i osvojimo četiri boda pred nastavak kvalifikacija u martu i duela sa Norveškom. Ako pobedimo u nedelju imaćemo velike šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo – zaključio je Pešmalbek.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter