0
Domaći fudbal

FOTO: FK Novi Pazar

NIKČEVIĆ OBRADOVAO NAVIJAČE, BUSNIĆ POKVARIO SLAVLJE PAZARACA: Stara dama izbegla poraz na neugodnom gostovanju! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 14.10.22 u 19:14

Ekipa Vladimira Gaćinovića čuva petu poziciju!

U okviru 15. runde Mozzart bet Superlige Srbije, fudbaleri Novog Pazara pred domaćim navijačima ugostili su Vojvodinu. Znali su Novosađani koliko ih teško gostovanje očekuje, želeli su trijumf uprkos svemu, ali na kraju su bili primorani da se zadovolje i osvojenim bodom. Duel je završen rezultatom 1:1.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Novi Pazar: Kljajić, Pešukić, Rubežić, Nikčević (od 66. Gavrić), Islamović (od 77. Ergelaš), Joksimović, Momčilović (od 87. Alić), Lončar, Bogdanovski (od 77. Mijić), Damjanović, Majdevac.

Vojvodina: Carević – Lazarević, Traore, Jeličić, Antonijević (od 88. Đorđević) – Miletić (od 88. Topić), Busnić – Baraj (od 63. N. Nikolić), U. Nikolić (od 75. Kabić), Simić – Čumić (od 75. Malbašić).

U devetom minutu Vladimir Miletić je napravio penal pošto je po mišljenju glavnog sudije Srđana Jovanovića nagazio Majdevca. Odgovornost je preuzeo Nikčević i pogodio levi ugao golmana Carevića za 1:0. Bojica Nikčević je nastavio sa sjajnim partijama u dresu najprijatnijeg iznenađenja ovog šampionata i tako upisao četvrti gol ove sezone.

Vojvodina je nakon primljenog gola preuzela inicijativu i prebacila težište igre na polovinu rivala, ali se Novi Pazar dobro branio i sveo broj opanosti po svoj gol na minimum.

Najbliži golu bio je Uroš Nikolić u finišu prvog poluvremena kada je odlično šutirao sa distance, ali je lopta prošla pored stative.

Početkom drugog dela igre timovi su nastavili da vode veliku borbu na sredini terena, bez izglednih prilika, što je prekinuo pokušaj Majdevca u 57. minutu. Posle centaršuta sa levog boka, ofanzivac Novog Pazara šutirao je sa ivice kaznenog prostora pored stative.

Vojvodina je u 59. minutu izjednačila golom Busnića. Uroš Nikolić je centrirao iz slobodnjaka sa leve strane, a Busnić na petercu bio najviši u skoku za 1:1.

Izjednačujući pogodak podigao je samopouzdanje u gostujućoj ekipi, pa je već u 62. minutu Čumić šutirao sa desne strane, na mestu je bio golman Kljajić. Nakon toga, Milan Rastavac je krenuo u ofanzivu, uveo je Nemanju Nikolića umesto Iva Baraja. U 69. minutu Simić je imao novu sjajnu šansu za Vojvodinu, pokupio je jednu izbijenu loptu i volej udarcem sa 10 metara šutirao za malo preko gola.

Usledio je period bez većih prilika, Vojvodina je bila ofanzivnija i imala je veći posed lopte, a onda je Novi Pazar u 86. minutu imao veoma dobru šansu, posle prekida, Majdevac je glavom gađao pored stative.

Do kraja nije bilo šansi ni promene rezultata, pa je rezultat iz 59. minuta ostao na snazi.

Rezultati 15. kola Mozzart bet Superlige Srbije:

Petak:

Mladost GAT – Mladost Lučani 1:1

Novi Pazar – Vojvodina 1:1

TSC – Voždovac – u toku

Subota:

15:00 Spartak Subotica – Kolubara

17:00 Javor Matis – Radnički Niš

19:00 Napredak Kruševac – Radnik Surdulica

Nedelja:

14:00 Radnički 1923 – Crvena zvezda

18:30 Partizan – Čukarički


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter