1
Domaći fudbal

Foto: FK Crvena zvezda

MIJATOVIĆ NAKON ISTORIJSKOG DEBIJA: Sad sam još motivisaniji! (FOTO)

Objavljeno: 14.10.22 u 20:33

Utakmicu protiv Ferencvaroša će večno pamtiti mladi Jovan Mijatović koji je sa 17 godina, tri meseca i dva dana postao peti najmlađi fudbaler Crvene zvezde koji je zaigrao na međunarodnoj sceni i tako se našao u odabranom društvu.

„Veoma sam ponosan na sebe što sam sa svega 17 godina uspeo da zaigram za Crvenu zvezdu u kojoj sam ponikao i za koju navijam ceo život. Kada sam saznao da ću putovati sa ekipom, zaista sam bio pod pozitivnom tremom, ali ona je nestala onog momenta kad sam istrčao na teren. Jednostavno sam naučio da se nosim s pritiskom i smatram da je fudbal ono što najbolje znam da radim, tako da nema potrebe da imam bilo kakav strah. Mislim da sam i na terenu pokazao da se ne plašim, a žao mi je što nisam debi uspeo da ukrasim golom i donesem bod ekipi. Nažalost, lopta je otišla pored stative… Teško mi je palo što smo izgubili, ali još šest bodova je u igri i želimo da u naredne dve utakmice pokažemo kvalitet i prezimimo u Evropi. Zahvalio bih se i šefu stručnog štaba na ukazanoj prilici, kao i svim ljudima iz kluba koji veruju u mene. Nastaviću da radim i da se dokazujem, sad sam još motivisaniji“ reči su mladog napadača.

Foto: FK Crvena zvezda

Mijatović je tako na listi najmlađih debitanta u istoriji kluba kada je reč o evropskim utakmicama prestigao veličine kao što su Mitar Mrkela, Perica Ognjenović, Zoran Filipović, Boško Đurovski…

Zvezdini najmlađi evropski debitanti:

1. Filip Janković (Ventspils) – 16 godina, šest meseci i 10 dana
2. Dejan Stanković (Ksamaks) – 16 godina, 10 meseci i 28 dana
3. Dragan Džajić (Polonija) – 17 godina i mesec dana
4. Vladimir Petrović (Lozana) – 17 godina, dva meseca i 27 dana
5. Jovan Mijatović (Ferencvaroš) – 17 godina, tri meseca i dva dana

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter