0
Domaći fudbal

FOTO: Mladost GAT/ Facebook screenshot

BEZ POBEDE U DUELU DVE MLADOSTI: Novosađeni i Lučanci podelili plen! (VIDEO)

Objavljeno: 14.10.22 u 16:55

Završena je prva utakmica 15. kola elitnog fudbalskog ranga u Srbiji!

Na samom otvaranju nove runde Mozzart bet Superlige Srbije, fudbaleri Mladosti GAT ugostili su istoimenog rivala iz Lučana. Duel dve Mladosti završen je bez pobednika, rezultatom 1:1. Domaći sastav je relativno rano stekao vođstvo, ali u nastavku se posvetio isključivo defanzivnim zadacima, što su gosti iz Lučana iskoristili na adekvatan način.

U ne preterano zanimljivom odmeravanju snaga domaćin je bio bolji i konkretniji rival tokom prvih 45 minuta. Novosadska ekipa, koja nastupa pod dirigentskom palicom trenera Ristovskog, uputila je pet udaraca ka golu protivnika u prvom delu susreta. Posed lopte bio je gotovo identičan, u procentima je za nijansu prevagnuo na stranu GAT-a.

Glavni arbitar meča, Marković, pokazao je dva žuta kartona u prvom i tri u drugom poluvemenu. Gosti su u javnim opomenama ‘pobedili sa 2:3.

Domaći tim je do vođstva došao u 28. minutu duela. Momčilo Marković je rukom pokazao na belu tačku u 28. minutu, a iskusni Novica Maksimović postigao je prvi pogodak ove sezone, kao i prvenac u dresu Mladosti.

Domaći sastav se više bazirao na defanzivne zadatke u drugom poluvremenu, a Lučanci su to znali da kazne. Iskusni Marko Mirić, koji je nedavno stigao iz kragujevačkog Radničkog, zatresao je mrežu novajlija u Superligi u 78. minutu. Ispostaviće se da je bivši napadač Crvene zvezde golom postavio i konačan rezultat.

Mladost iz Lučana sada sa 13 osvojenih bodova zauzima 12. mesto, dok se ekipa iz Novog Sada nalazi na 15. poziciji sa 10 bodova.


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter