0
Evroliga

Luca Vildoza Crvena Zvezda - Baskonia Euroleague, evroliga Baskonija 12.12.2019. Decembar 12. Beograd, Srbija (credit image & photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

ZVEZDA NIJE PLATILA OBEŠTEĆENJE ZA VILDOZU: Baskonija tuži crveno-bele Evroligi – evo o čemu se radi!

Objavljeno: 13.10.22 u 20:23

Rasplet se za sada ne nazire.

KK Crvena zvezda, dovela je značajno pojačanje na poziciji plejmejkera u vidu Luke Vildoze, ali se odmah po ozvaničenju oglasila Baskonija, bivši klub argentinskog košarkaša. Oni su, kao njegov poslednji evropski klub, objavili saopštenje u kome se navodi da ih Crvena zvezda nije ni kontaktirala, a da bi trebali da dobiju određeno obeštećenje za Vildozu.

Sve to, taksativno su naveli, a od Evrolige, zahtevaju reakciju, kako prema njihovim rečima, ne bi došlo do ugrožavanja integriteta takmičenja.

Kao prvo, Baskonija je dopustila svom igraču, Luki Vildozi da u maju 2021. godine ode put NBA lige, gde je potpisao za Njujork Nikse. Dogovor je bio takav, da ukoliko igrač napusti NBA ligu, za njega će morati da se plati obeštećenje. Kao drugo, Luka Vildoza je potpisao za Zvezdu, ali bez pristanka Baskonije, njegovog legalnog evropskog kluba. Zvezda se čak nije ni javila Baskoniji kako bi pružila finansijsku kompenzaciju za njegov potpis što je veoma ozbiljan prekršaj ugovora.

Luca Vildoza i Langston Hall Belgrade, Serbia, October 9. 2020. Euroleague, Evroliga, Crvena Zvezda – Baskonia
foto: Djordje Kostic / STARSPORT

– Suočeni sa ovom situacijom, Baskonija, koliko je brzo mogla je reagovala i zahtevala je od Zvezde i igrača da se jave nama, kako bi rešili na pravi način. Ova situacija je prijavljena Evroligi, zahtevamo da oni preduzmu sve pravne mere i da suspenduju igračevu registraciju, kako bi obezbedili integritet takmičenja, koji bi na ovaj način mogao da bude ugrožen.

– Konačno, nijedan dogovor nije ispoštovan, Baskonija će preduzeti sve mere kako bi odbranila svoja priva protiv Zvezde i ovog igrača i uradiće sve da se ovo ponašanje dovede u red pod pravilima Evrolige – napisali su iz španskog kluba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter