0
Evrokupovi

FOTO: FK Partizan

POTVRDITI IGRU IZ KELNA NEĆE BITI LAKO, ALI CRNO-BELI TO MOGU: Čeka se novi specijalitet iz kuhinje Gordana Petrića!

Objavljeno: 13.10.22 u 10:48

Velika šansa za Partizan.

U Humskoj će se večeras od 18.45 časova sastati Partizan i nemački Keln u okviru četvrtog kola grupne faze Lige konferencija. Pre samo sedam dana, crno-beli su maestralnom partijom savladali Jarčeve – 0:1.

FOTO: FK Partizan

Sumorno je počela ova sezona u Humskoj, ređali su se kiksevi kako na domaćoj sceni, tako i u Evropi. Partizan je iz kvalifikacija za Ligu Evrope ispao od AEK-a iz Larnake, koji je igrački realno slabiji od crno-belih.

Nakon odlaska Ilije Stolice, na klupu Parnog valjka seo je mirni i nenametljivi Gordan Petrić. Sa mnogo sumnje je fudbalska javnost posmatrala taj potez uprave Partizana.

Ipak, vrlo brzo se ispostavilo da će baš ovaj potez preokrenuti sezonu crno-belih. Zaigrali su mnogo bolje Rikardo i družina, a jedini zaista kiks Petrić je imao u Kupu Srbije nakon što je njegov tim poražen na penale od Radničkog iz Sremske Mitrovice.

FOTO: FK Partizan

Međutim, čini se da Partizan još od prošle sezone nije izgledao zategnuto kao sada. U Mozzart Bet Superligi Srbije se ređaju pobede i to ubedljive i moćne, a u Evropi rezultati sve bolji.

Može da se žali i zbog tog remija protiv ekipe Slovackog, ali ono što je Partizan pokazao u duelima sa Nicom i Kelnom, dva predstavnika top 5 liga Evrope, vredno je poštovanja.

Gostovanje u Nemačkoj pokazali je svu moć Partizana i da napadne iz kontranapada, ali i da defanzivno izgleda perfektno. Naravno, sasvim je logično da je Keln imao svoje šanse s obzirom da se radi o vrlo kvalitetnoj ekipi, ali utisak je da su crno-beli imali mnogo konkretnije prilike i da je Jarčeve ubedljivijeg poraza spasio golman Švebe.

FOTO: FK Partizan

Noćas, ova generacija pred sobom ima veliki ispit. Pobeda dovodi momke pred vrata raja, s obzirom da bi Kelnu pobegli na velika četiri boda i bukvalno imali luksuz da u Francuskoj protiv Nice odigraju rasterećeno, a da onda u Humskoj protiv realno najslabije ekipe u grupi, Slovackog, rešavaju pitanje prolaska dalje.

Zbog toga, večeras je vreme da Gordan Petrić Evropi pokaže još neki svoj specijalitet.


Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter