1
Evropske lige

FOTO: Twitter/@3gerardpique

KAD NE POGLEDAŠ ISTINU U OČI NA VREME, DOŽIVIŠ OVO: Đerar Pike više nije kalibar koji je potreban Barseloni!

Objavljeno: 13.10.22 u 11:17

Više ne ide, jednostavno.

Teško je čoveku da se suoči sa istinom i da kaže sebi da nije više što je nekada bio. Tako je i sa godinama, kako prolaze, neke stvari postaju sve zahtevnije.

Već nekoliko sezona, Đerar Pike odbija da sagleda realnost i shvati – on više nije igrač koji je potreban Barseloni. Jednostavno, njegovo vreme je prošlo. Na to ima uticaja verovatno i njegov „preduzetnički“ život van fudbala na koji se previše fokusirao.

Bilo je neprijatnih situacija za španskog štopera u prethodnih nekoliko godina. Njegov sudar sa realnošću trebao je da bude i susret sa PSŽ-om kada ga je Kilijan Mbape prosto pregazio svojom brzinom. Vrtelo se Pikeu u glavi nekoliko dana posle tog meča.

Ove sezone nije dobijao mnogo prilika, reklo bi se sasvim opravdano i zasluženo. Ipak, usled povreda čak tri štopera, Kundea, Arauha i Kristensena ostao je jedini uz mladog Erika Garsiju. Ćavi je morao da rizikuje i nije se isplatilo.

Barsina odbrana koja je inače najbolja u dosadašnjem toku La Lige (primili samo jedan gol), sinoć je protiv Intera primila čak tri.

Neosporno je da će Pike zauvek ostati velika legenda Barselone, ali je činjenica i da nije poslušao svoje reči nakon debakla od Bajerna (8:2) u avgustu 2020. godine, kada je izjavio da ukoliko smatraju da treba da ide on će pokupiti stvari i neće biti na smetnji. Naravno, nije to učinio.

Kupio je navijače i njihovo poverenje dodatnim smanjivanjem plate u kriznom periodu Barselone, ali na terenu je uglavnom svaki put kada je bilo bitno uprskao.

Zato je sada više nego očigledno da Pike i Barselona više ne idu istim putem i da do raskida ljubavi mora doći. Pitanje je samo kada, a jedno je jasno – od ljubavi se više ne živi.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter