0
Evroliga

Mario Hezonja Crvena Zvezda v Unics Kazan-Euroleague Beograd, 26.11.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

HEZONJA O NAVIJAČKIM RIVALSTVIMA: „Olimpijakos – Panatinaikos pa onda deset mesta prazno, pa Zvezda – Partizan!“

Objavljeno: 13.10.22 u 12:09

Zanimljivo razmišljanje hrvatskog košarkaša.

Mario Hezonja ove sezone nastupa u dresu Real Madrida, a tokom letnjeg prelaznog roka bio je povezivan i sa ekipom Partizana.

U intervjuu za Basket News istakao je da poštuje beogradske velikane, ali ne vidi to rivalstvo kao prvo u Evropi.

Na prvom mestu je Panatinaikos – Olimpijakos. I onda ide deset praznih mesta. Posle toga dolaze Partizan i Crvena zvezda. Ok, Efesova dvorana je postala sve punija, imaju dobru atmosferu, ali gledajući rivalstva, Fenerbahče – Galatasaraj dolaze na treće mesto. – istakao je Hrvat.

Nije nabrojao El Klasiko, a evo i zašto.

Rekao bih da je tamo atmosfera mnogo mirnija, iako je veoma bučno. Poseban je osećaj igrati u El Klasiku, ali je mnogo mirnije nego na ostalim derbijima. – rekao je Mario.

Mario Hezonja
Crvena Zvezda v Unics Kazan-Euroleague
Beograd, 26.11.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Prisetio se prošlogodišnje utakmice sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

Prošle godine Lamonika mi je dao tehničku grešku protiv Crvene zvezde. Kada sam kao Hrvat došao da igram protiv Zvezde, znao sam da će biti „ludo“ za obe strane. Ali, ja to volim. Uživam u takvim atmosferama. Gledam utakmice na TV-u kada oni igraju, da vidim taj ambijent na tribinama. Samo što ima ljudi koji to vide kao nepoštovanje. Sudija ti da tehničku jer, kao, ne poštuješ igru. Ne mogu da kažem da se slažem s tim. – izjavio je košarkaš Reala.

Za kraj rekao je i da je čuo za slučaj navijača Zvezde koji su se nakon dolaska Miroslava Raduljice u njihov tim oglasili i naglasili da je on poslednji bivši košarkaš Partizana kojeg će tolerisati u crveno-belom dresu.

Mario Hezonja (L)
Crvena Zvezda v Unics Kazan-Euroleague
Beograd, 26.11.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Možda mogu da razumem Panatinaikos, Olimpijakos, Zvezdu i Partizan. Možda i klubove u Turskoj. Ali, generalno, imamo mnogo slučajeva da su igrači išli gde god su osećali da im je bolje. – zaključio je Hezonja.

NAJNOVIJE VESTI IZ EVROLIGE:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter