0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/@fckoeln

JARČEVI STIGLI U BEOGRAD: „Ovaj stadion je sjajan, jednostavno miriše na fudbal – to je tradicija!“

Objavljeno: 12.10.22 u 20:34

Dolaze u Beograd po pobedu.

Fudbaleri Partizana sutra će od 18.45 časova na stadionu u Humskoj dočekati ekipu Kelna u okviru četvrtog kola grupne faze Lige konferencija.

Prošlog četvrtka crno-beli su sjajnom igrom savladali Jarčeve u Nemačkoj – 0:1. Imali su još prilika da pobedu učine i ubedljivijom.

Trener Kelna, Štefen Baumgart, održao je konferenciju za medije zajedno sa Jonasom Hektorom.

Već nam nedostaju navijači, ali i dalje moramo da pobedimo u Beogradu ako želimo napred. Uradićemo sve, ne samo da pobedimo, već da obezbedimo nokaut fazu. – rekao je trener gostiju, ali ističe.

Bundesliga nam je i dalje glavni prioritet.

Prvi put nakon 2017. godine, Keln će igrati na teritoriji Srbije. Tada su poraženi od Crvene zvezde. Sutra će imati priliku da se oprobaju na Partizanovom stadionu.

Njihov stadion je sjajan, jednostavno miriše na fudbal. To je tradicija. To je duh starog fudbala. Ovo je stadion dostojan poštovanja. Očekujemo eksploziju na terenu sutra. – istakao je šef stručnog štaba Jarčeva.

Neki porede Union Berlin, najveće iznenađenje ovosezonske Bundeslige, i Keln. Baumgart je istakao jasnu razliku ova dva kluba.

Bundesliga nam je najvažnija jer predstavlja sve ono zbog čega treniramo i radimo na dnevnom nivou. Union i Keln su dva vrlo različita kluba po pitanju pristupa. Union je tim koji je fokusiran na rad sa izgrađenim fudbalerima, dok se mi trudimo da razvijamo mlade igrače. – zaključio je Baumgart.

Na koferenciji je bio i najiskusniji fudbaler Kelna, Jonas Hektor.

Nemate priliku da igrate u Beogradu svaki dan. Ovo će biti zaista veliko iskustvo za nas. – počeo je, pa zatim dodao.

Prošle nedelje Partizan je ugrabio ceo plen. Postigli su rani pogodak, dobro se postavili i čekali prilike iz kontranapada. Nadam se da će se utakmica sutra malo više otvoriti, da će biti više prostora i da će oni zaostajati od starta. Imamo plan, pokušaćemo da ga sprovedemo u delo za 90 minuta i da pobedimo. Raspoloženje je dobro, nepromenjeno. Nije bitno da li smo pobedili utakmicu ili smo izgubili. Uvek se postaramo da uradimio celokupnu analizu sa stručnim štabom. Nema svrhe da se osećamo mizerno i jadno jer smo izgubili prvu utakmicu. Sve je to fudbal. – zaključio je Hektor.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter