0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

TIJANA BOŠKOVIĆ JE SRPSKA HEROINA: ‘Srbijo, prati nas do kraja!’

Objavljeno: 11.10.22 u 23:38

Veliki uspeh!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, ostvarila je desetu uzastopnu pobedu na XIX Svetskom prvenstvu i plasirala se u polufinale. Izabranice selektora Santarelija nadigrale su selekciju Poljske, pred domaćom publikom, koja ja ispunila dvoranu u Gljivicama. Naše dame su slavile nakon velike drame sa 3:2 ( 21:25, 25:21, 25:19, 24:26, 16:14). Srpskoj selekciji je za trijumf bilo potrebno dva sata i 30 minuta gladijatorske borbe.

Tijana Bošković je ponovo pokazala liderske sposobnosti. Korektor naše reprezentacije je meč završio sa brilijatnih 36 poena.

– Neverovatan meč. Čestitam Poljskoj na sjajnom meču, na sjajnom ambijentu. Iako je velika većina navijala za Poljsku bilo je lepo igrati u ovakvom ambijentu. Znamo zašto smo došle ovde, želimo da igramo u Holandiji poslednji meč na prvenstvu. Borile smo se do poslednjeg poena. Želele smo da pobedimo i kada je protivnik imao dva poena prednosti u taj-brejku i uspele. Fizički i emotivno jako težak meč. Nadam se da ćemo naći novu energiju za meč protiv Amerikanki u polufinalu  – rekla je Tijana i dodala:

– Hvala svima na podršci! Pratite nas do kraja.

Naredni protvnik je selekcija Sjedinjenih Američkih Država, koju su naše dame već nadigrale u grupnoj fazi sa ubedljivih 3:0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter