0
Odbojka

FOTO: OSS

SRBIJA JE ZEMLJA ODBOJKE: Dame nadigrale domaću selekciju, zakazano polufinale protiv Amerike!

Objavljeno: 11.10.22 u 23:10

Završena je velika drama u Gljivicama!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, ostvarila je desetu uzastopnu pobedu na XIX Svetskom prvenstvu. Izabranice selektora Santarelija nadigrale su selekciju Poljske, pred domaćom publikom, koja ja ispunila dvoranu u Gljivicama. Naše dame su slavile nakon velike drame sa 3:2 ( 21:25, 25:21, 25:19, 24:26, 16:14). Našoj selekciji je za trijumf bilo potrebno dva sata i 30 minuta gladijatorske borbe.

Nezaustavljiva Tijana Bošković predvodila je našu selekciju sa 36 osvojenih poena. Brankica Mihajlović se istakla sa 15, dok je Jovana Stevanović dodala 12. Do devet je brojala Maja Aleksić. 

Magdalena Stisjak je sa fantastičnih 40 poena bila najbolja u redovima Poljske.

Poljakinje su nakon velike borbe uspele da se domognu prvog seta. Srbija je u nastavku zaigrala znatno bolje. Broj grešaka je sveden na minimum, a domaće igračice nisu imale rešenje za Tijanu Bošković. Srbija je rutinski osvojila dva seta u nizu, bila je na korak od trećeg koji donosi trijumf, ali serijom od četiri osvojena poena pri rezultatu 23:20, Poljska je preokrenula i uvela meč u peti odlučujući set. Posle velike drame, naša reprezentacija je pokazala zbog čega je najbolja na svetu.

Do neverovatnog uspeha, odbrane titule svetskog šampiona, Srbiju dele još dva trijumfa. U borbi za plasman za veliko finale, devojke će odmeriti snage sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država, koja je savladala Tursku sa 3:0.

Srbija je u grupnoj fazi takmičenja već pobedila Amerikanke, vrlo ubedljivo, bez izgubljenog seta. Nadamo se da će devojke ponoviti takvo izdanje, pa makar dozvolile rivalkama i dva osvojena seta.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter