0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

SMS O PORTUGALU: Niko nije verovao da možemo da pobedimo tamo!

Objavljeno: 11.10.22 u 20:38

Reprezentativac Srbije i prvotimac Lacija, govorio je za zvanični sajt FIFA i dotakao se mnogo zanimljivih tema.

Svestan je Sergej da ne treba da se leti visoko, iako Srbija igra najlepši fudbal od osamostaljenja države, zbog toga je već na početku razgovora spustio loptu na zemlju:

„Treba da imamo realna očekivanja i da se ne zanosimo“ započeo je, pa je otkrio kako je izabrao da nastupa za Orlove:

„Rođen sam u Španiji, a kasnij sam živeo u Austriji. Moja mama je Srpkinja, otac je iz Bosne i Hercegovine. Mnogo vremena smo tokom odmora provodili u Srbiji. I to je razlog zašto sam izabrao reprezentaciju Srbije. Mislim da je u karijeri svakog fudbalera igranje za reprezentaciju najvažnija stvar. Iako nisam odrastao ovde, mnogo vremena sam proveo u Srbiji i imao sam želju da nosim ovaj dres“ bio je jasan popularni SMS, a onda je pričao o Mundijalu u Rusiji:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Bio sam još veoma mlad i nisam igrao mečeve kvalifikacija. Pozvan sam posle toga. Na početku mi je bilo veoma teško jer sam imao osećaj da ne zaslužujem da budem tu. Sve se dosilo veoma brzo, ali na kraju su svi saigrači bili sjajni i učinili su da se osećam dobrodošlim i uspeo sam da se naviknem“ naglasio je, a onda se osvrnuo na svoj lični napredak za ove četiri godine, od prvog do drugog Svetskog prvenstva u karijeri:

„Mislim da sam unapredio različite delove svoje igre koji nisu bili tako dobri tada. Nema sumnje ni da treba da popravim neke druge stvari i da treba još da napredujem, ali i to će doći sa vremenom. Mnogo zavisi i od trenera. Treneri su ti koji često uoče stvari koje moraju da se poprave kod igrača. Ne postoji igrač na svetu koji je perfektan u svemu“ zaključio je ovu temu, pa je pomenuo koji je to bio ključni trenutak za plasman naše reprezentacije na Mundijal u Kataru:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Utakmica protiv Portugala je bez ikakve sumnje prelomila sve. Onda meč u Irskoj. Vodili smo sve vreme, ali onda smo primili taj nesrećni gol. To je takođe bilo važno. To je bio rezultat koji nas je doveo u poziciju da moramo da pobedimo u Portugalu. Taj meč ću uvek pamtiti jer smo zaista izvukli nemoguće iz sebe. Niko nije verovao da možemo da pobedimo tamo. Mnogo je stvari koje nikada neću zaboraviti nakon te utakmice. Od momenta kada je sudija svirao kraj. U tom momentu sam video kako momci sa klupe trče ka nama, igrači na terenu su počeli da slave i da se grle. To ću pamtiti uvek. Slavili smo dugo te noći. Kada su navijači Portugala otišli sa stadiona, naši navijači su ostali na tribinama… Ma sve je bilo nezaboravno, slavlje u svlačionici, u autobusu, hotelu…“ podsetio je na lepe uspomene, a za kraj je pričao i o Aleksandru Mitroviću:

„Poznajem Mitra veoma dugo. Igrali smo zajedno na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina 2013. Igrali smo u reprezentaciji zajedno i pre toga. On je sjajan prijatelj. Pomaže mi i na terenu i van njega, kao i ja njemu. Znam koliko je važno da on postiže golove. Uvek se trudim da mu u tome pomognem, znam koliko srećnim ga to čini. Srećan sam i kada druge ljude činim srećnima. Imamo neobičnu atmosferu u timu, iako nismo baš najmlađa reprezentacija, većina nas igra zajedno već pet, šest godina“ zaključio je Sergej Milinković-Savić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter