0
Fudbal

FOTO: Twitter/@fifamedia

OTVORILI SE: FIFA deli novac klubovima u toku trajanja Svetskog prvenstva u Kataru!

Objavljeno: 11.10.22 u 18:39

Sada već redovna praksa.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) doniraće čak 209 miliona dolara klubovima u toku trajanja Svetskog prvenstva u Kataru.

Isti iznos doniran je i tokom prethodnog Mundijala u Rusiji kada je taj iznos podelilo 416 klubova iz 63 nacionalne federacije.

Naime, FIFA će za svaki trening igrača klubovima isplatiti po 10 hiljada dolara uključujući i period tokom priprema za SP.

Ono što je bitno, odšteta se isplaćuje svim klubovima za koje je fudbaler nastupao u prethodne dve godine.

Ovaj sistem u praksi se koristi još od Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010 godine, nakon dogovora sa Evropskom asocijacijom klubova (ECA).

Od srpskih klubova, Crvena zvezda će imati najviše dobiti, a mogao bi da ima i niški Radnički. Naime, crveno-beli iz Beograda će sigurno dobiti novac za MilanaBorjana koji će braniti boje Kanade.

Potencijalno u Katar bi mogao i Strahinja Eraković, ali i Stefan Mitrović koji je bio pozvan za poslednje okupljanje Orlova. Ukoliko Mitrović dobije poziv, određu svotu dobiće i Radnički Niš iz kojeg je letos stigao u Crvenu zvezdu.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter