0
Evrokupovi

FOTO: Real Madrid C.F. 🇬🇧🇺🇸 @realmadriden/ Twitter

ODBRANA ŠAHTJORA KAPITULIRALA U 95. MINUTU: Ridiger spasao aktuelne šampione i sprečio scenario iz 2020. godine! (VIDEO)

Objavljeno: 11.10.22 u 22:56

Uzbudljiv finiš susreta u Varšavi!

Kada je na časovniku pisalo 21:00, glavni arbitar meča, Orel Grinfeld, dao je znak za početak utakmice 4. kola grupne faze Lige šampiona u Varšavi. Fudbaleri Šahtjora iz Donjecka, na neutralnom terenu (zbog vojne intervencije Rusije), ugostili su aktuelnog šampiona Evrope, ekipu Real Madrida. Antonio Ridiger je spasao Madriđane golom u 95. minutu, pa je utakmica završena rezultatom 1:1

Madriđani su preuzeli inicijativu od starta meča, ali tempo igre koji su diktirali nije bio značajno jak. Šahtjor je bio izuzetno disciplinovan u defanzivnoj liniji, a fudbaleri ‘domaćeg’ sastava nisu se libili da krenu napred. Prvi je zapretio gostujući tim, ali udarac Ridigera sa distance nije bio ni blizu gola. Kada bi se igrači kraljevskog kluba približili golu rivala, usledila bi pravovremena i adekvatna intervencija odbrambenih fudbalera ukrajinskog tima.

Prva izgledna prilika viđena je u 18. minutu. Kapiten Reala, Karim Benzema, odlično je umirio loptu posle centaršuta. Francuz se namestio, pucao snažno u levu stranu, ali intervencija čuvara mreže Šahtjora bila je na zavidnom nivou.

Velika borba viđena je na sredini terena, retko su igrači oba sastava bili kreativni, a utakmicu nije krasilo mnogo šansi, barem ne do finiša prvog poluvremena.

Najopasniji u redovima španskog tima definitivno je bio Benzema. Verovatno glavni kandidat za osvajanje ‘Zlatne lopte’, ponovo je ugrozio gol Trubina udarcem iz kaznenog prostora u 36. minutu, ali još jednom ga je u nameri da se upiše u strelce sprečio čuvar mreže Šahtjora. Rodrigao je samo 120 sekundi zaustavljen od strane istog čoveka, kada je šutirao posle slaloma kroz odbranu domaće ekipe. Do kraja prvog dela igre Real je zapretio još jednom, preko Federika Valverdea, ali Trubin je već tada istakao kandidaturu za titulu ‘igrača utakmice’.

Tek što je počelo drugo poluvreme Oleksandar Zubkov je izmamio osmehe na licu domaćih. Ispratio je Zubkov putanju lopte prilikom odličnog centaršuta Bogdana Mikaličenka, a istu je glavom prosledio u mrežu kraljevskog kluba. Malo ko je verovao da će ukrajinski tim ponoviti ‘čudo’ iz 2020. godine, kada je u dva navrata savladao madridskog giganta, što im ove večeri nije pošlo za nogom.

‘Dodali su gas’ gostujući fudbaleri.  Malo je nedostajalo da se ekspresno, posle dva minuta vrate u meč, ali lopta je završila tik pored stative u 48. minutu. Kružio je Real oko gola Šahtjora, ali izostala je realizacija.

Mogao je ukrajinski tim da reši pitanje pobednika najpre u 65. a potom u 68. minutu. Lasina Traore je iz petarca šutirao kao iz topa, ali prečka ga je zaustavila u nameri da duplira vođsvto, da bi samo tri minuta kasnije Zubkov odlično šutirao. Strelac jedinog gola zaustavljen je od strane Lunina.

Nemački reprezentativac, Toni Kros, lukavo je pobegao čuvarima. Ostao je vezista sam na ivici šesnaesterca u 74. minutu, namestio se i šutirao. Lopta je prohujala pored stative.

Kolosalnu priliku nije valorizovao brazilski as, Vinisijus Junior, posle centaršura Lukasa Vaskeza u 87. minutu. Agilni, omaleni Brazilac, glavom je prebacio loptu iznad gola. Do kraja meča i Ridiger je pokušao glavom, a scenario je bio identičan kao prilikom pokušaja Vinisijusa, nekoliko minuta ranije.

Iskupio se Nemac za prethodni promašaj, lepo zahvatio loptu posle centaršuta Krosa i zatresao mrežu rivala. Spasao je Ridiger Madriđane poraza u Varšavi.


Standings provided by Sofascore

Rezultati 4. kola grupne faze Lige šampiona:

Utorak:

18:45 Makabi Haifa – Juventus 2:0

18:45 Kopenhagen – Mančester Siti 0:0

21:00 Milan – Čelsi 0:2

21:00 Borusija Dortmund – Sevilja 1:1

21:00 Seltik – Lajpcig 0:2

21:00 Dinamo Zagreb – Salcburg 1:1

21:00 PSŽ – Benfika 1:1

21:00 Šahtjor – Real Madrid 1:1

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter