0
Fudbal

BELGRADE, SERBIA - SEPTEMBER 10: Filip Kostic (R) of Serbia in action against Cristian Manea (L) of Romania during the UEFA Nations League C group four match between Serbia and Romania at stadium Partizan on September 10, 2018 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

„NE TREBA DA IGRAMO SA KOSOVOM – TO NIJE DRŽAVA!“: U Rumuniji veliko negodovanje!

Objavljeno: 11.10.22 u 14:10

Veliki problem.

Fudbalska reprezentacija Rumunije našla se u grupi kvalifikacija za EURO 2024. godine sa Švajcarskom, Belorusijom, Izraelom, Andorom i tzv. Kosovom.

Veliki problem za Rumune predstavljaju utakmice sa reprezentacijom Fudbalskom saveza tzv. Kosova, s obzirom da Rumunija ne priznaje Kosovo kao državu.

Fudbalski savez je već najavio da će obaviti niz razgovora sa Vladom Rumunije, a ne isključuje se i mogućnost da uopšte ne odigraju ta dva susreta iako bi se skoro izvesno našli pod sankcijama UEFA u tom slučaju.

Kosovo ne priznaju mnoge države. Ni za nas to nije država. Vlada treba da se konsultuje sa tim državama da vidimo kakav je njihov stav. Lično moj stav je da ne trebamo da igramo sa Kosovom, pa makar to značilo i da izgubimo utakmice službenim rezultatom 3:0. – rekao je ministar spoljnih poslova Rumunije, Teodor Meleskanu.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter