0
Evrokupovi

FOTO: UEFA Champions League @ChampionsLeague/ Twitter

‘MAČKA I MIŠ’ ZAMENILI ULOGE NA 90 MINUTA: Makabi na pogon Acilija srušio Juve, ceo Torino čeka Alegrijevu ostavku! (VIDEO)

Objavljeno: 11.10.22 u 20:40

Zvezdin ljuti rival uhvatio Staru damu na ‘krivoj nozi’!

Ponedeljak fudbalskim fanaticima donosi više razloga za neraspoloženje nego ostatku sveta koji je razočaran zbog povratka na radna mesta. Vikend je prošao, ujedno i nadmetanje u nacionalnim prvenstvima širom planete. Na svu sreću utorak je vrlo blizu, pa se osmeh vraća na lice već u 18 časova i 45 minuta, kada počinju prvi dueli najkvalitetnijeg takmičenja na Starom kontinentu. Baš u tom terminu fudbaleri Makabija iz Haife, pred krcatim tribinama ‘Sami Ofer‘ stadiona, ugostili su Staru damu iz Torina. Došao je Juventus u Izrael da opravda epitet favorita, popravi gol razliku i pokuša da podigne samopuzdanje nakon poraza u derbiju sa Milanom, ali dobio je bolan udarac od tamošnjeg šampiona. Ekipa iz Haife je nadigrala Juve i slavila sa sigurnih 2:0.

Makabi je gotovo bez trunke respekta istrčao na teren. Pesma vatrenih pristalica nosila je momke u zelenim dresovima do istorijske pobede. Neretko je u prvom poluvremenu delovalo da domaćin ima barem tri čoveka više na travnatoj podlozi. Jedno je sigurno – Makabi je ‘stao na žulj’ gostima iz Torina. Sipali su izabranici Bakara Bahara ‘so na ranu’ crno-belima, a Masimilijano Alegri je istakao ozbiljnu kandidaturu za otkaz. Deluje da bi uprava Stare dame uveliko uručila taj ‘magični’ papir iskusnom treneru, ali takav potez bi klub koštao čak 20 miliona evra, koje po svemu sudeći klub nema u ovom momentu.

Bila je to igra mačke i miša na startu susreta! Samo, ovom prilikom su mačka i miš zamenili uloge. Makabi je beskompromisno krenuo u ofanzivu. Pokazali su sportsku drskost, bili direktni, a to se ubrzo isplatili. Posed lopte bio je na strani domaćina, a Juventus loptu nije mogao da zadrži duže od deset sekundi.

Kolosalnu priliku propustio je Makabi već u 4. minutu meča. Pijerot je odlično ispratio putanju lopte, stigao je prvi do nje u petercu i šutirao glavom. Na sreću Juventusa Ščezni je fantastično intervenisao.

Samo tri minuta kasnije, Staroj dami ni iskusni poljski čuvar mreže nije mogao da pomogne. Pjer Kornud je poslao efektan centaršut u srce kaznenog prostora, a Omer Acili je glavom savladao golmana. Eksplodirala je atmosfera na stadionu u Haifi!

Nastavila je domaća ekipa u istom ritmu. Spuštenog garda igrao je Makabi, bez obzira na pozitivan rezultat u džepu. Čeri je u 12. minutu poslao pravu bombu iz slobodnog udarca, ali prečka je sprečila dupliranje vođstva u režiji domaćih. Nije isteklo ni celih 60 sekundi, a levom nogom sa distance pokušao je heroj ekipe iz Haife. Acili je ozbiljno namučio golmana Juventusa, ali još jednom je Poljak spasao crno-bele.

U 23. minutu meča posle istrčanog kontranapada bol u zadnjoj loži osetio je Anhel Di Marija. Odmah je Argentinac podigao ruku i dao znak stručnom štabu da mora na klupu. Ređali su se pehovi za goste, a Makabi je to koristio na pravi način. Umesto Di Marije u igru je ušao Arkadijuš Milik, pa je Juventus promenio formaciju i zaigrao sa dva špica.

U dva navrata su arbitri iz VAR sobe proverali da li će Makabi dobiti šansu da izvede udarac sa bele tačke, ali oba su domaći dobili negativan odgovor.

Kao iz topa pucao je Omer Acili u 42. minutu, a čak ni Ščezni nije imao šanse da ga zaustavi. Pravo u rašlje pogodio je čovek, koji je glavni ‘krivac’ za istorijski trijumf Makabija.

Najbolju priliku za Juventus propustio je Dušan Vlahović. Srpski as je pucao glavom iz peterca, ali golman je zaustavio njegov pokušaj. Milik nije pokupio odbitak na adekvatan način.

Na startu drugog poluvremena Alegri je u igru uveo Filipa Kostića i Manuela Lokateli, dok su susret ranije završili Veston Mekeni i Leandro Parades.

Stanje na terenu se promenilo posle najduže pauze. Shavtili su gosti težinu situacije u kojoj se nalaze, a deluje da je i Alegri postao svestan činjenice da će ako nastavi sa lošim rezultatima uprava dati maksimum da pronađe novac koji mu sleduje po otkazu.

Danijele Rugani je pokušao glavom iz velike udaljenosti, ali nije bilo većih problema za Makabi u 54. minutu. Kružio je Juve oko kaznenog prostora, ali njihova igra nije bila dovoljno ubedljiva. Inertne kretnje fudbalera Stare dame nisu bile kvalitetan odgovor na agilnost domaćeg sastava. Ponovo je Juventusov šef struke donosio nebulozne odluke, pa je Filip Kostić u jednom momentu prebačen na poziciju defanzivnog veziste. Osim prodora Huana Kvadrada, koji je pružio najviše u redovima Juventusa, jedino je udarac Arkadijuša Milika u 82. minutu vredan pomena. Ipak, poljski napadač nije ozbiljnije ugrozio rivala, jer je šutirao direktno u golmana.

Makabi i Juventus sada imaju po tri osvojena boda na četiri odigrana meča, dok Pari Sen Žermen i Benfika imaju po sedam, sa utakmicom manje. Njihov međusobni duel na programu je od 20:45.

U istom terminu Kopenhagen je napravio veliki podvig na domaćem terenu. Danci su najmanje popularnim rezultatom (0:0) remizirali sa Mančester Sitijem. Važno je napomenuti da su Englezi od 30. minuta imali igrača manje na terenu, jer je mladi Serhio Gomez dobio direktan crveni karton.

Rezultati 4. kola grupne faze Lige šampiona:

Utorak:

18:45 Makabi Haifa – Juventus 2:0

18:45 Kopenhagen – Mančester Siti 0:0

21:00 Milan – Čelsi

21:00 Borusija Dortmund – Sevilja

21:00 Seltik – Lajpcig

21:00 Dinamo Zagreb – Salcburg

21:00 PSŽ – Benfika

21:00 Šahtjor – Real Madrid

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter