0
ATP

FOTO: Twitter/@RafaelNadal

DIREKTOR ATP-A: „Sigurno će Nadal doći na Završni masters – uvek se žalio!“

Objavljeno: 11.10.22 u 17:32

Otkrio istinu.

Bliži se Završni masters koji će se ove godine održati u Torinu, a samim tim počinje priča o tome ko će zapravo igrati.

Rafael Nadal je prvi obezbedio učešće u Torinu, pre svega zbog osvajanja Australijan Opena i Rolan Garosa. Ipak, njegov nastup je pod upitnikom.

Tu je nekoliko povreda sa kojima Rafa kuburi već neko vreme, kao i činjenica da je pre samo par dana postao otac i da možda neće moći da se u potpunosti koncentriše na tenis.

Nadal nikada nije osvojio Završni masters i od najvećih turnira to je jedan od retkih koji mu fali. Najbliži je bio 2010. i 2013. godine, ali je oba puta poražen u finalu, prvo od Federera, a zatim i od Novaka Đokovića.

Nije osvajao nikada ni Majami ni Bersi.

Direktor Asocijacije profesionalnih tenisera (ATP), Andrea Gaudenci, iskoristio je priliku da prokomentariše eventualni Rafin dolazak u Torinu i otkrio zbog čega se uvek žalio.

Ne znam. Nadam se da će doći. Po mom mišljenju hoće, zato što ATP finale nikada nije osvojio. Osvojio je sve ostalo, ali još uvek mu fali Završni masters. Uvek se žalio da se igra na tvrdoj podlozi, a ne na šljaci. Ima pravo, ali to je neizbežno s obzirom na raspored. U svakom slučaju, znam da je to turnir koji bi želeo da osvoji po svaku cenu, jer mu je to jedina važna titula koja mu nedostaje. – rekao je Gaudenci.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter