0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

JOVANOVIĆ OPŠIRNO NAKON MEČA: Znamo da Adamsu treba vremena, visoki igrači odlično funkcionisali!

Objavljeno: 10.10.22 u 20:58

Čestitao je igračima.

Trener Crvene zvezde Vladimir Jovanović održao je konferenciju za medije nakon trijumfa nad ekipom Budućnosti rezultatom 69:65. On se na samom startu zahvalio navijačima, dok je potom izneo i uvodnu reč o samom susretu.

Zaista bih se zahvalio i čestitao igrača na požrtvovanju, jer videli ste da smo bili u rotaciji bez tri važna igrača na pozicijama jedan i dva. To se osetilo kroz igru i nesigurnost i pad u energiji, jer jako su nam nedostajali, ali pored toga smo osetili karakter, nismo se predali. Oni su napravili seriju, a mi smo tada odigrali najbolju odbranu, bili agresivni na lopti, onako kako treba da igramo stalno – počeo je Jovanović i dodao:

FOTO: STARSPORT

– I na kraju smo zasluženo pobedili. Pritom, kontrolisali smo skok, izgubljene lopte u prvom poluvremenu, ali je to posledica ovog što sam rekao u uvodu. Ostaje malo vremena da se oporavimo, da budemo bolji u sledećoj utakmici. Zahvalio bih se publici na energiji i podršci, dali su nam vetar u leđa, pozivam ih da napune dvoranu u sledećoj utakmici.

Na momente, Crvena zvezda nije imala ideju u napadu, a Jovanović ističe da je to normalno na svakom meču.

Ja sam rekao u uvodnom delu kakve mi probleme imamo. Moramo da šutnemo da bismo dali koš. Sve su to akcije, da li izolacija ili nešto drugo. Da ne ulazimo u dublju analizu, imali smo probleme, izgubljene lopte, rekao sam ko nedostaje, ko ima uticaj na našu igru. Dali smo u prvom poluvremenu 43 poena uz veliki broj asistencija, tada smo izgledali dobro u napadu. Pali smo energetski, nismo našli rešenja i to se odrazilo na igru. Pokazali smo karakter, to nas krasi i to mene kao trenera raduje. Pogledajte kako se igrala odbrana zadnjih pet minuta, čak i oni koji nisu su stali u stav.

FOTO: STARSPORT

Odličan debi za srpskog šampiona imao je nekadašnji reprezentativac Srbije Miroslav Raduljica.

– Smatrali smo da imamo prednost na Miroslavu, u nekim segmentima smo to koristili, uveo ih je u bonus, napunio penalima, šutnuo sedam-osam bacanja i to je bila njegova uloga večeras.

Trener crveno-belih dobio je pitanje i o Adamsu, koji se za sada nije najbolje adaptirao na evropsku košarku.

– Ja sam to nebrojeno puta rekao. Svi mi to vidimo i znamo da mu treba vreme da se adaptira da klikne, kada će to biti ne znam, ali nadam se uskoro. Ima kvalitet, on to neosporno treba da pokaže, takođe ta adaptacija na ovaj stil košarke zahteva neko vreme.

VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

Jovanović je govorio i o povredama Nedovića i Markovića.

Kako nema pomaka. Bio bi problema da nema. Ide na bolje sve, nadam se da će uskoro biti ponovo na terenu. Ne mogu vam dati preciznu informaciju ni za jednog, ni za drugog.

Velikim delom meča, Zvezda je igrala sa više visokih igrača, a Jovanović je zaključio da se prilagođavaju od utakmice do utakmice.

– To je bila odluka za ovu utakmicu i za prvu u Evroligi. Mislim da je to dobro funkcionisalo. To su igrači koji pokrivaju dve pozicije. Ako možemo da igramo smol-bol, igraćemo ga, a možda iznenadimo i budemo igrali sa tri velika igrača – zaključio je Jovanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter