0
AdmiralBet ABA Liga

Jaylen Adams Crvena Zvezda - MZT Skoplje, ABA Liga 1.10.2022. Oktobar 1. photo:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ADAMS OTKRIO KO MU NAJVIŠE POMAŽE OTKAD JE DOŠAO U ZVEZDU: ‘Oduvek sam kao sunđer, mogu mnogo da naučim gledajući ga!’ (VIDEO)

Objavljeno: 10.10.22 u 12:51

Došao je sa epitetom ozbiljnog skorera.

Zvezdino rešenje na poziciji startnog plejmejkera za ovu sezonu je Džejlen Adams. Momak kojem će ovo biti prvo Evropsko iskustvo. Nastupao je u NBA i NLB ligi, a kako i sam kaže, Evropa je nešto potpuno drugačije i najviše se razlikuje po pozicionim napadima, na šta se još uvek privikava.

‘Malo je drugačije od svega što sam dosad iskusio. Više se igraju pozicioni napadi, ali za mene je košarka – košarka. Biće mi potrebno malo vremena da se prilagodim, ali osim toga, samo se radujem da vidim kako mogu da pomognem individualno i da vidim kako možemo da napredujemo kao tim takođe.’ – rekao je Adamas i potom dodao:

‘Verovatno samo donošenje odluka u tim pozicionim napadima. Ovde ekipe dobro pune reket, više mi je osećaj kao na koledžu nego bilo gde drugo gde sam profesionalno igrao. Moram da budem u stanju da lako pročitam igru i da donosim ispravne odluke svaki put.’ – rekao je u razgovoru za SportKlub.

Jaylen Adams Crvena Zvezda – MZT Skoplje, ABA Liga 1.10.2022. Oktobar 1.
photo:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

O tome koliko mu Stefan Marković kao jedan od najiskusnijih pomaže, Adamas je rekao:

‘Da, govori mi da budem svoj i da probam da se osećam komforno. I ja se trudim da mu postavljam pitanja. Kada smo na terenu, onda ga samo gledam – oduvek sam bio kao sunđer i mislim da mogu mnogo da naučim samo gledajući ga, pa da to primenim u svojoj igri.’

Adams je tokom svoje dosadašnje profesionalne karijere nastupao za Atlantu Hokse, Vinskonsin, Portland, Milvoki i Sidenj Kingse.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter