0
ATP

FOTO: Novak Djokovic @DjokerNole/ Twitter

ZABRANA NASTUPA – JEDINI NAČIN DA GA ZAUSTAVITE: Novak podigao 90. trofej u karijeri, a nije se ni oznojio! (VIDEO)

Objavljeno: 09.10.22 u 13:55

 Izjednačen rekord Rodžera Federera!

Jedno je sigurno – ako Novaku Đokoviću pošaljete pozivnicu za učešće na vašem turniru, ne gubite vreme, ugravirajte njegove ime na trofeju. Najbolji srpski teniser, verovatno i najdominantniji pojedinac u čitavoj istoriji belog sporta, osvojio je jubilarni 90. turnir u svojoj, malo je reći bogatoj karijeri.

Za samo jedan sat i 15 minuta igre, Đoković je rutinski, sa ubedljivih 2:0 (6:3, 6:4), savladao šestog tenisera na ATP rang listi, Stefanosa Cicipasa. Grk nije imao nikakav odgovor na fantastičnu igru srpskog šampiona, dok je Novak igrao odmereno, baš onoliko koliko je bilo potrebno da se ispiše još jedna stranica istorije.

Srbin je osvajanjem ATP turnira serije 500 u Astani ostvario još jedan rekord, koji je nekoliko godina ranije postavio Švajcarac, Rodžer Federer. Nole je postao tek drugi teniser ikada koji je u istoj sezoni  osvojio barem po jedan turnir iz svih profesionalnih kategorija (250, 500, 1000 i grend slem). Treba naglasiti da Federer tada naspram sebe nije imao zabranu nastupa na gotovo 90 posto turnira tokom čitave sezone, dok se Đoković uprkos konstantnoj diskriminacije izborio sa neprestanim poteškoćama.

U oba seta Novak je rivalu, koji je poznat po izuzetno snažnom i preciznom servisu, oduzeo tačno po jedan brejk, što je bilo i više nego dovoljna za osvajanje seta. Procenti ubačenih servisa bili su fenomenalni kada je u pitanju naš teniser. Novak je ubacio čak 79 odsto prvih servis, a gotovo da nije gubio poene kada iz prve pogodi servis polje.

Bio je to 11. međusobni duel dvojice igrača. Iako je ovo rivalstvo bolje ‘otvorio’ Cicipas, posle današnjeg meča Đoković vodi sa 8:3 u trijumfima.

Na putu do finala Novak je izgubio samo jedan set, u polufinalnom meču, koji mu je pri rezultatu 1:1 tada predao Rus, Danil Medvedev. Srbin je prethodno savladao Karena Hačanova, Botika Van De Zandšulpa  i Kristijana Garina.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Astana Open • Kazakhstan Tennis Federation (@ktf.kz)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter