0
AdmiralBet ABA Liga

Mihailo Pavicevic ABA Liga, Partizan - Mornar Beograd, Srbija 2.4.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U BARU NIKAD NIJE DOSADNO: „Sad se svi čude kako trener pušta ovom Raselu da divlja – on će divljati dok god mi dobijamo!“

Objavljeno: 09.10.22 u 23:52

Kakva konferencija Pavićevića.

Košarkaši Mornara savladali su Zadar u Topolici 100:91 u drugom kolu AdmiralBet ABA lige.

U senci trijumfa ostao je rekord Derona Rasela koji je ubacio 47 poena i postao igrač koji je postigao najviše poena na jednoj utakmici ABA lige.

Zanimljivo, prethodni rekord od 46 postignutih poena, držao je još jedan igrač MornaraVladimir Mihailović.

Takođe Rasel je prestigao i Milana Gurovića, koji je bio jedini igrač u istoriji koji je ubacio preko 80 poena u uvodna dva kola ABA lige (45 i 31). Amerikanac je protiv Igokee u prvom kolu ubeležio 41 poen, a večeras se zaustavio na već pomenutih 47.

Nakon meča za novinare je govorio strateg Barana, Mihailo Pavićević.

Čestitke igračima na velikom požrtvovanju. Imamo sjajnu atmosferu, a ona se lakše održava kada se pobeđuje. Publika je uživala u ovakvoj košarkaškoj predstavi, izvinjavam se ovim stručnjacima i novinarima u pokušaju koji vide i znaju više od nas, koji kažu da ovo nije timska igra, da je nedisciplinovana. Da je kojim slučajem Stef Kari došao prvo u Evropu, ali u bilo koji drugi klub sem Mornar, vratili bi ga kao ludog. Šutnuo bi prvu sa devet metara, a posle druge bi bio na izlaznim vratima kluba. Sad se svi čude kako trener pušta ovom Raselu da divlja. On će divljati dok god mi dobijamo. – rekao je Pavićević.

head coach Mihailo Pavicevic
Crvena Zvezda v Mornar-Aba League Season 2021-2022
Beograd, 30.01.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Što se tiče rekorda koje je oborio Rasel večeras, Pavićević poručuje.

Biće tih rekorda još. U prvom poluvremenu se ispromašivao, i to iz otvorenih šuteva, koje obično pogađa. Kada se lomila utakmica, uzeo je sve na sebe i rešio. Dok god to može, tako će biti. Imaće i on utakmice kada neće imati svoje veče, kao sada Mihailović. Naša igra se bazira na njima dvojici, tu nema tajne. Bio sam nezadovoljan u prvom poluvremenu, nismo koristili visoke igrače, a imali smo bezbroj situacija da damo loptu centru. Na tome moramo da radimo, ne možemo samo igrom spolja da dobijamo utakmice. Dva ili tri ključna ofanzivna skoka je imao Pecarski, to je maltene rešilo utakmicu. – zaključio je trener Barana.

NAJNOVIJE VESTI IZ ABA LIGE:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter